11 comandanți iranieni de rang înalt ar fi fost uciși în timpul atacului asupra aeroportului din Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unsprezece comandanți ai Corpului Gardienilor Revoluției Iraniene (IRGC) ar fi fost uciși joi seara într-un atac aerian care a vizat aeroportul internațional din Damasc, a anunțat presa saudită în dimineața următoare.

Aeroportul International din Damasc FOTO Ministerul israelian al Apararii jpg

Comandantul Gărzilor Revoluționare din estul Siriei, Nur Rashid, a fost rănit în atacul aerian, a informat canalul media saudit Al-Hadath.

Comandanții IRGC se aflau la aeroport pentru a se întâlni cu delegați de rang înalt, spun unele surse citat de Jerusalem Post.

Purtătorul de cuvânt al IRGC, Sardar Ramzan Sharif, a negat vineri informațiile potrivit cărora 11 dintre liderii săi ar fi fost uciși într-o lovitură aeriană pe aeroportul internațional din Damasc în noaptea precedentă, potrivit presei iraniene, el afirmând că astfel de afirmații sunt "nefondate".

Presa siriană a mai afirmat joi seara că Israelul a vizat cu lovituri aeriene, în două valuri separate, baze din sudul Siriei și din apropierea Damascului. Apărarea aeriană siriană a fost activată în zona Damascului în timpul loviturilor. Presa din această țară a citat o sursă militară siriană care a declarat că presupusul atac aerian efectuat de Israel a venit de pe "Înălțimile Golan siriene ocupate".

La începutul acestei săptămâni, Iranul a promis că Israelul va "plăti" pentru uciderea lui Sayyed Reza Mousavi, un alt comandant al IRGC care a fost ucis într-un atac aerian israelian lunea trecută în apropiere de Damasc.

La scurt timp după ce a avut loc lovitura care l-a ucis pe Mousavi, imaginile difuzate pe rețelele de socializare au arătat fum în apropierea aeroportului din Damasc, deoarece forțe pro-iraniene au folosit adesea această locație.

Israelul comentează rar atacurile sale care vizează Siria, dar a spus în repetate rânduri că nu va permite inamicului său, Iranul, care sprijină guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, să îşi extindă prezenţa în Siria.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, atacurile au vizat o poziţie de apărare antiaeriană siriană din regiunea Sweida, la sud, şi împrejurimile aeroportului internaţional Damasc.

Atacul din apropierea aeroportului a avut loc la 24 de ore după reluarea zborurilor, suspendate după atacul israelian de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat ONG-ul cu sediul la Londra, care are o reţea vastă de corespondenţi în Siria.

Israelul a lansat sute de lovituri aeriene asupra vecinului său din nord de la începutul războiului civil în Siria, în 2011, vizând în principal forţele susţinute de Iran, precum şi poziţiile armatei siriene. Atacurile Israeliene de la începutul războiului din Gaza s-au intensificat, pe măsură ce tensiunile cresc în Orientul Mijlociu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite