Cel mai grav accident feroviar din lume cu un tren de mare viteză avea loc acum 25 de ani. Cum au plătit vinovații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exact în urmă cu 25 de ani, în Germania a avut loc cel mai grav accident feroviar din lume în care a fost implicat un tren de mare viteză.

Pe 3 iunie 1998, în Germania, lângă Eschede, în landul Saxonia Inferioară, s-a produs cel mai grav accident din lume în care a fost implicat un tren de mare viteză.

Au murit atunci 101 oameni, iar alți 88 au fost răniți.

Circa 290 de persoane se aflau în tren la momentul accidentului, cea ce înseamnă că două treimi din numărul pasagerilor au avut de suferit. Tragedia din urmă cu 25 ani s-a produs după o defecțiune tehnică, vagoanele din spate lovindu-se puternic de un pod, la viteza de 200 de km/h.

 Cele mai afectate au fost ultimele vagoane ale trenului, unde s-a înregistrat și cel mai mare număr de morți.

Compania de stat care operează căile ferate din Germania, Deutsche Bahn, a plătit despăgubiri de 30 de milioane de mărci, aprovimativ 19 milioane de euro.

După patru ani de cercetări, doi oficiali și un inginer de la Căile Ferate au fost trimiși în judecată pentru omor prin imprudență.

În aprilie 2023, acuzații și autoritățile germane au ajuns la o înțelegere, iar acuzații au plătit câte o amendă de 10.000 de euro.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite