Departamentul de Stat susține trimiterea de trupe în Haiti în legătură cu uciderea unor cetățeni americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trimiterea de trupe în Haiti ar fi este necesară pentru a restabili statul de drept și pentru a deschide calea „către guvernarea democratică”, reiese dintr-o declarație a șefului serviciului de presă al departamentului, Matthew Miller.

Haiti. Foto: Profimedia
Haiti. Foto: Profimedia

Uciderea a doi cetățeni americani într-un atac armat în Haiti subliniază necesitatea trimiterii unei misiuni de menținere a păcii în națiunea insulară, se precizează într-o declarație scrisă emisă vineri de șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller.

image

Din păcate, această [ucidere a americanilor] servește ca o reamintire a faptului că situația de securitate din Haiti nu poate aștepta - au fost pierdute prea multe vieți nevinovate. În timpul vizitei de ieri a președintelui kenyan [William] Ruto, președintele [Joe] Biden a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a sprijini desfășurarea accelerată a unei misiuni multinaționale de sprijinire a securității conduse de Kenya pentru a consolida capacitatea Poliției Naționale Haitiene de a proteja civilii, de a restabili statul de drept și de a deschide calea către guvernarea democratică", a spus diplomatul.

Anterior, un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA a declarat pentru TASS că Washingtonul este la curent cu decesele cetățenilor americani în această țară. Cu toate acestea, Departamentul de Stat a lăsat fără răspuns întrebarea cu privire la posibilitatea schimbării poziției SUA de a nu trimite trupe în Haiti în lumina acestor evenimente tragice.

După cum notează Reuters, trimiterea primilor ofițeri de poliție kenyeni ca parte a contingentului de menținere a păcii, programată pentru 21 mai, a fost amânată din motive necunoscute. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite