Copil de 2 ani uitat în microbuzul școlar, găsit mort. Scuza incredibilă pe care a folosit-o șoferul

0
Publicat:

Un băiețel brazilian de 2 ani a murit după ce a fost lăsat în microbuzul școlar, șoferul și supraveghetoarea uitând să îl lase la grădiniță. Copilul a stat în vehiculul sufocant timp de aproape nouă ore, marți, zi în care as-au înregistrat 38 grade Celsius, la Sao Paolo.

Copilul a murit în microbuzul școlar FOTO Daily Mail
Copilul a murit în microbuzul școlar FOTO Daily Mail

Apollo Rodrigues a fost lăsat în interiorul microbuzului supraîncălzit și a murit marți la un spital din Brazilia.

Copilul de doi ani a fost luat de acasă în jurul orei 07.00, dar nu a fost lăsat la grădiniță. Șoferul și însoțitoarea, care este și soția sa, l-au găsit abia la ora 16.20, relatează Daily Mail, atunci când au mers să ia microbuzul din garaj.

Arestați și eliberați provizoriu

Șoferul, Flávio Robson, în vârstă de 45 de ani, și asistenta sa, Luciana Coelho, în vârstă de 44 de ani, care este și soția sa, l-au transportat de urgență pe Rodrigues la spitalul Vereador José Storopolli Muncipal, unde a fost declarat mort. Se așteaptă efectuarea unei autopsii.

Robson și Coelho au fost arestați sub acuzația de omucidere intenționată. Ei au compărut miercuri în fața unui judecător și li s-a acordat eliberarea provizorie, în timp ce așteaptă ca procesul lor juridic să se desfășoare. Șoferul și supraveghetoarea au fost arestați, iar miercuri au primit eliberarea provizorie după ce au apărut în instanță.

Conform condițiilor impuse de instanță, aceștia nu mai au voie să lucreze în domeniul transportului școlar pentru copii și trebuie să renunțe la permisul de conducere. Aceștia trebuie să se prezinte în instanță în fiecare lună și nu au voie să părăsească domiciliul între orele 22.00 și 06.00.

În plus, li se interzice să vorbească cu martorii și cu familia victimei și nu au voie să călătorească în afara orașului São Paulo pentru mai mult de opt zile, fără a anunța instanța.

Anchetatorii Poliției Civile cred că temperatura sufocantă din interiorul mașinii a contribuit la moartea băiatului.

Marți, temperaturile din São Paulo au urcat până la 38,8 grade Celsius, fiind cea mai călduroasă zi din istorie de când Institutul Național de Meteorologie a început să păstreze date. Valul de căldură a continuat miercuri, ajungând la 40 de grade Celsius.

  „Plângea, nu voia să meargă”

Mama lui Rodrigues, Kaliane Rodrigues, a declarat pentru postul de televiziune brazilian TV Globo că acesta plângea când a mers spre microbuz, deoarece nu voia să meargă la grădiniță, pe care o frecventa de patru luni.

Plângea, nu voia să meargă”', a spus ea. Mama distrusă a spus că Coelho se asigura întotdeauna că fiul ei stătea în fața microbuzului.

Astăzi l-a pus pe bancheta din spate și l-a uitat pe fiul meu”, a spus ea.

Kaliane Rodrigues a simțit că ceva nu este în regulă când s-a întors de la serviciu și fiul ei nu sosise de la grădiniță.

„Ori de câte ori ajungeam, fiul meu era acolo. Astăzi am ajuns și fiul meu nu era”, a spus ea. „Și nu îl voi mai vedea niciodată. Nu-mi voi mai vedea niciodată fiul”

„Nu m-am gândit niciodată să trec prin asta, este foarte dificil să știu că mi-am lăsat fiul în microbuz crezând că este în siguranță și am plecat la serviciu”, a adăugat ea. 

Postul de știri online G1 și TV Globo au avut acces la un raport al poliției, care a indicat că Coelho verifica mereu autobuzul pentru a se asigura că toți copiii au coborât.

Coelho a declarat autorităților că suferise de o migrenă și că este posibil ca aceasta să-i fi afectat capacitatea de atenție. Apollo Rodrigues a fost găsit întins pe penultima bancă din microbuz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite