Atac israelian în Alep: cel puțin 36 de soldați sirieni uciși. Obiectivele vizate | VIDEO

0
Publicat:

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a anunțat că cel puțin 36 de soldați sirieni au fost uciși într-un atac israelian care a vizat regiunea Alep din nordul Siriei, în zorii zilei de vineri. Conform informațiilor furnizate de AFP, atacul s-a concentrat asupra „depozitelor de rachete aparținând Hezbollah-ului libanez”, care sprijină regimul sirian.

Potrivit acestui ONG cu sediul în Regatul Unit și care are o rețea vastă de surse în Siria, „atacul a vizat în special depozitele de rachete ale Hezbollah-ului libanez”. Lovitura a avut loc în apropierea aeroportului din Alep și a dus la moartea a cel puțin 36 de soldați și alți zeci răniți.

În plus, o sursă militară citată de agenția oficială siriană, Sana, a raportat „mai mulți uciși și răniți printre civili și soldați” în urma raidului israelian.

„Inamicul israelian a lansat un atac aerian împotriva mai multor obiective din Athriya, la sud-est de Alep”, a declarat sursa militară.

Armata israeliană nu a comentat aceste informații de presă, potrivit AFP. În ultimele luni, Israelul a efectuat mai multe atacuri aeriene în Siria, în special împotriva grupurilor pro-iraniene. Zona vizată de joi, Sayyida Zeinab, este considerată un bastion al acestor grupuri.

De asemenea, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria de la începutul războiului civil în țara vecină, intensificându-și atacurile în contextul tensiunilor regionale. Potrivit declarațiilor oficiale, Israelul vizează îndeosebi Iranul și grupurile susținute de acesta, pe care le consideră o amenințare la adresa securității sale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite