Siria susține că atacurile israeliene au provocat întreruperea activității pe două aeroporturi și au ucis un angajat

0
Publicat:

Atacuri israeliene asupra aeroporturilor din Damasc şi Alep din Siria au dus la întreruperea activităţii acestora şi s-au soldat cu uciderea unui angajat, a relatat duminică presa de stat siriană.

Israelul a lansat o nouă serie de atacuri aeriene în Siria FOTO Profimedia
Israelul a lansat o nouă serie de atacuri aeriene în Siria FOTO Profimedia

Un angajat a fost ucis la aeroportul din Damasc şi un altul a fost rănit, a transmis agenţia de stat SANA, care a citat o sursă militară.

Potrivit SANA, atacurile cu rachete, produse duminică dimineaţa devreme, au fost simultane şi pistele au fost avariate. Ministerul Transporturilor sirian a declarat că toate cursele care urmau să sosească pe aeroporturile din Damasc (sud-vest) şi Alep (nord-vest) au fost redirecţionate spre Aeroportul Internaţional Latakia (vest).

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat atacurile şi a menţionat că este pentru a treia oară în 10 zile când aeroportul din Alep este lovit de Israel, care nu a comentat aceste relatări.

Însă Israelul a acuzat Iranul că transferă arme grupărilor militante active în Siria prin intermediul curselor aeriene către aceste aeroporturi.

Iranul a fost principalul susţinător al preşedintelui sirian Bashar al-Assad de la începerea revoltei împotriva regimului său, în 2011.

Israelul bombardează constant ţinte din Siria vecină, sfâşiată de război, într-un efort de a împiedica duşmanul său declarat, Iranul, să-şi extindă influenţa în această ţară. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite