Şeful Shin Bet spune că Hamas va fi vânat şi eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul va urmări organizația Hamas în Liban, Turcia și Qatar, chiar dacă va dura mai mulți ani, a declarat șeful agenției de securitate internă din Israel, Shin Bet, într-o înregistrare difuzată duminică pe postul public israelian Kan, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Soldat Israelian FOTO: Profimedia (Arhivă)
Soldat Israelian FOTO: Profimedia (Arhivă)

Nu se cunoaște când sau cui au fost făcute declarațiile de șeful Shin Bet, Ronen Bar. Puternica agenție de securitate israeliană nu a dorit să facă comentarii cu privire la înregistrare.

„Cabinetul ne-a stabilit drept obiectiv, ca să folosim un limbaj popular, să eliminăm Hamas. Acesta este München-ul nostru. Vom face asta peste tot, în Gaza, în Cisiordania, în Liban, în Turcia, în Qatar. Va dura câţiva ani, dar vom fi acolo pentru a o face“.

Prin mențiunea München, Bar face referire la răspunsul Israelului la uciderea, în 1972, a 11 membri ai echipei olimpice israeliene, atunci când oameni înarmaţi din grupul palestinian Septembrie Negru au lansat un atac în contextul Jocurilor Olimpice găzduite la München.

Israelul a răspuns la atac prin desfăşurarea unei campanii de asasinare direcţionată împotriva agenţilor şi organizatorilor din Septembrie Neagru de-a lungul mai multor ani şi în mai multe ţări.

Israelul a promis că va anihila organizația palestiniană Hamas după atacul din 7 octombrie.

În afară Fâşiei Gaza, liderii Hamas locuiesc sau vizitează frecvent și alte state precum Libanul, Turcia şi Qatarul. Qatarul este țara care a ajutat la medierea unui armistiţiu de o săptămână, care fost întrerupt vineri.

De-a lungul anilor, mai multe ţări au oferit o oarecare protecţie Hamasului, desemnat grup terorist de Australia, Canada, Uniunea Europeană, Israel, Japonia şi Statele Unite.

În 1997, agenţii Mossad-ului israelian au eşuat planul de otrăvire a liderului de atunci al Hamas, Khaled Meshaal, în Iordania. Israelul a fost nevoit să-i dea Iordaniei un antidot pentru ca viaţa lui Meshaal să fie salvată. La acea vreme, liderul israelian Benjamin Netanyahu era prim-ministru.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite