23 de soldați uciși într-un atac asupra unei baze militare din Pakistan

0
Publicat:

Cel puțin 23 de soldați au fost uciși și zeci de persoane au fost rănite în Pakistan după ce militanții au atacat un complex al poliției.

Atacul a avut loc marți dimineață FOTO: arhivă
Atacul a avut loc marți dimineață FOTO: arhivă

Atacul a avut loc la primele ore ale dimineții, când un vehicul care conținea explozibili a intrat în clădirea din provincia Khyber Pakhtunkhwa, în apropiere de granița cu Afganistanul, scrie bbc.com.

O grupare militantă afiliată talibanilor pakistanezi a revendicat responsabilitatea pentru atacul de marți. Complexul era folosit ca tabără de bază pentru armata pakistaneză.

Înainte de atacul cu un vehicul, mai mulți militanți au încercat să intre în complexul din districtul Dera Ismail Khan, dar nu au reușit, a precizat armata într-un comunicat.

Grupul a folosit apoi un camion încărcat cu explozibil pentru a intra în zidul de delimitare a complexului, urmat de un atac sinucigaș cu bombă care a provocat prăbușirea clădirii, a adăugat comunicatul.

Există temeri că muniția depozitată în interiorul complexului din districtul Dera Ismail Khan ar fi putut, de asemenea, să explodeze. Un oficial a declarat că multe persoane au fost ucise în timp ce dormeau.

Șase atacatori au fost uciși, a precizat armata. Aceasta a adăugat că un total de 27 de militanți au fost uciși în urma operațiunilor militare desfășurate în zonă în cursul nopții.

Prim-ministrul interimar al Pakistanului, Anwaar ul-Haq Kakar, și ministrul interimar de interne Sarfraz Bugti au condamnat atacul.

Tahreek-e-Jihad Pakistan (TJP), care a apărut la începutul acestui an, a declarat că membrii săi au comis atacul de marți.

Atacurile grupărilor militante din Pakistan au fost în creștere, în special în regiunile de frontieră cu Afganistanul, după ce gruparea militantă islamistă de linie dură Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) s-a retras din armistițiul de anul trecut.

Experții spun că TTP a fost încurajat de talibanii afgani, după revenirea la putere a grupului în Afganistanul vecin în 2021.

Islamabadul a susținut că insurgenții operează din zonele de peste graniță. Talibanii din Afganistan au negat în mod repetat acest lucru.

TTP, sau grupul talibanilor pakistanezi, luptă de ani de zile împotriva forțelor armate și a poliției din țară. Grupul împărtășește aceeași ideologie de linie dură ca și talibanii afgani, dar este separat de aceștia.

Grupul dorește să impună interpretarea sa a legii Sharia în nord-vestul Pakistanului.

În ianuarie, cel puțin 100 de persoane au fost ucise în explozia unei bombe la o moschee din orașul Peshawar. La momentul respectiv, TTP a negat că ar fi comis atacul, dând vina pe un comandant al unei facțiuni disidente.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite