Cele mai avansate cinci țări în domeniul tehnologiei rachetelor

0
Publicat:

Statele Unite ale Americii, China, Rusia, India și Pakistan sunt cele mai avansate țări din lume în domeniul tehnologiei rachetelor.

SUA are cele mai performante rachete din lume
SUA are cele mai performante rachete din lume

Continentele american, european și asiatic sunt considerate la nivel mondial cele mai avansate din punct de vedere al tehnologiei rachetelor, potrivit insidermonkey.com.

Cele mai avansate cinci țări, luate de la coadă la cap, sunt următoarele:

5. Pakistan

Cheltuielile de apărare ale Pakistanului sunt astronomice, de multe ori în detrimentul dezvoltării țării, din cauza cărora se numără printre țările cu cea mai bună tehnologie de rachete din lume. Recent, Pakistanul și-a testat racheta nucleară Ababeel, în timp ce SUA au sancționat trei companii chinezeștisau furnizarea de componente pentru rachete balistice către Pakistan.

4. India

India a continuat să facă progrese majore în arsenalul său, inclusiv în tehnologia rachetelor, în special din cauza relațiilor proaste cu doi vecini din Pakistan și China, ambele puteri nucleare. O companie indiană de apărare numită BrahMos Aerospace este așteptată să încheie un contract de 200 de milioane de dolari cu Indonezia.

3. Rusia

În ciuda faptului că este una dintre țările cu cea mai avansată tehnologie de rachete din lume, Rusia a avut dificultăți în a face progrese împotriva Ucrainei după invazia acesteia. De asemenea, Rusia a fost acuzată că își folosește rachetele pentru a ataca structuri civile, o lovitură recentă din Harkov soldându-se cu moartea a șase lucrători poștali.

2. China

China a cheltuit sute de miliarde de dolari în ultimele decenii pentru a-și întări armata, atât ca număr, cât și ca tehnologie.

De fapt, China și-a extins recent în mod semnificativ și arsenalul nuclear, care are acum peste 500 de focoase nucleare. În octombrie 2023, Pentagonul a avertizat, de asemenea, cu privire la îmbunătățirile și dezvoltările continue ale Chinei

în ceea ce privește arsenalul său de rachete cu rază lungă de acțiune.

Progresele Chinei au reprezentat, de asemenea, o amenințare pentru vecinul său, India, care a avut relații tensionate cu China.

1. Statele Unite ale Americii

Pe primul loc în topul celor mai avansate 12 țări în materie de tehnologie a rachetelor se află cu ușurință SUA, pe care le-a folosit furnizând arme Ucrainei și Israelului pentru a le ajuta în conflictele lor respective.

De asemenea, țara a desfășurat sisteme de rachete în Orientul Mijlociu în urma atacului Hamas și deține unele dintre cele mai lungi rachete cu rază de acțiune din lume. De fapt, datorită rachetelor americane, Ucraina a reușit până acum să reziste avansurilor Rusiei. Săptămâna trecută, Ucraina a desfășurat pentru prima dată rachete ATACMS, furnizate de SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite