Zelenski: „Fiecare asasin rus" să fie tras la răspundere, iar oraşul Bucea să devină „simbol al justiţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că oraşul ucrainean martir Bucea, simbol al atrocităţilor atribuite armatei ruse, trebuie să devină „un simbol al justiţiei" și a cerut ca "fiecare asasin rus" să fie adus în faţa justiţiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Declarația a fost făcută în cadrul unei reuniuni la Kiev, cu prilejul împlinirii unui an de la eliberarea oraşului Bucea de sub ocupaţia rusă.

„Trebuie să facem totul pentru a face din Bucea un simbol al justiţiei. (...) Dorim ca fiecare criminal, fiecare călău, fiecare terorist rus să fie tras la răspundere pentru fiecare crimă împotriva poporului nostru", a afirmat preşedintele Zelenski.

Trupele ruse, acuzate de atrocităţi

Ucraina a marcat vineri un an de la eliberarea oraşului Bucea de sub ocupaţia rusă, prilej cu care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că ucrainenii nu-i vor ierta niciodată pe cei care au comis atrocităţile în acest oraş, notează Reuters şi AFP.

La sfârşitul lui martie anul trecut, forţele ucrainene au recucerit micile oraşe Bucea şi Irpin situate la nord-vest de Kiev. Forţele de invazie ruse au renunţat atunci la tentativa lor de a ocupa capitala ucraineană.

Masacru la Bucea. FOTO EPA-EFE
Masacru la Bucea. FOTO EPA-EFE

Anchetatorii internaţionali adună în prezent dovezi în aceste oraşe şi în alte localităţi unde Ucraina susţine că trupele ruse au comis atrocităţi la scară mare.

 Ocupaţia rusă în oraşul Bucea a durat 33 de zile, soldându-se, potrivit Kievului, cu peste 1.400 de morţi, printre care şi 37 de copii.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite