Viziunea lui Macron pentru a contracara extrema dreaptă: „Franța să rămână Franța“

0
Publicat:

Președintele francez s-a axat pe educație și ordine publică în conferința de presă pentru a contesta dominația Raliului Național de extremă dreapta al lui Marine Le Pen.

Emanuel Macron, președintele Franței FOTO: Arhivă
Emanuel Macron, președintele Franței FOTO: Arhivă

Emmanuel Macron vrea să reglementeze timpul petrecut de copiii francezi în fața ecranelor, să testeze uniforma școlară obligatorie și nu se opune ca toți elevii din ciclul primar să învețe imnul național, a declarat el într-o conferință de presă, promițând o Franță "de bun simț", scrie theguardian.com.

Președintele francez, care încearcă să limiteze potențialele câștiguri ale extremei drepte în alegerile europene, și-a expus viziunea pentru următorii ani, concentrându-se pe lege și ordine, educație și o politică pro-business, la câteva zile după ce l-a numit pe cel mai tânăr prim-ministru francez din istorie, Gabriel Attal.

Macron a declarat că planurile sale sunt pentru ca "Franța să rămână Franța". El s-a concentrat pe lupta alegătorilor cu venituri mici și medii pentru a trăi bine și a promis să stimuleze întreprinderile prin reducerea birocrației, în timp ce a încercat să treacă peste contestatele modificări ale pensiilor și ale legii imigrației de anul trecut.

Macron a declarat că a reunit recent experți științifici pentru a le cere să "determine cea mai bună utilizare a ecranelor" pentru copiii mici. El a spus că familiile franceze se simt pierdute în ceea ce privește cât timp ar trebui să petreacă copiii la televizor, la telefon și la calculator. El a spus că experții științifici ar trebui să ofere orientări clare care să spună: "înainte de o anumită vârstă, nu este rezonabil să pui un copil în fața unui ecran".

Dar, întrebat ce vârstă și ce restricții potențiale, el a spus că nu poate spune în prezent. "Ar putea exista interdicții, ar putea exista restricții", a spus el.

Macron a confirmat că uniformele obligatorii vor fi experimentate în aproximativ 100 de școli, adăugând că vor exista mai multe cursuri de educație civică și că toți copiii din gimnaziu ar trebui să aibă acces la cursuri de teatru.

El a spus că dorește să lucreze pentru a inversa scăderea natalității în Franța și să instituie un program național pentru a combate creșterea infertilității. El a spus că concediul parental va fi remodelat, ceea ce, potrivit acestuia, va duce la o salarizare mai bună pentru o perioadă de șase luni pentru oricare dintre părinți.

În timp ce încearcă să contracareze Raliul Național al extremei drepte a lui Marine Le Pen, cel mai mare partid unic de opoziție din parlamentul francez, Macron a confirmat că va reduce taxele pentru cei cu venituri medii. Acest lucru face parte din încercarea sa de a atrage lucrătorii francezi care câștigă salarii relativ modeste, dar prea mari pentru a solicita ajutor de stat. El a declarat: "Există un punct orb în Franța, ceea ce înseamnă că mulți dintre compatrioții noștri câștigă prea mult pentru a primi ajutor, dar nu suficient pentru a trăi bine".

El a spus că partidul lui Le Pen nu a avut niciun fel de manifest viabil și nu a spus adevărul alegătorilor. "Raliul Național a devenit partidul furiei ușoare", a spus el.

Macron a declarat că nu are "niciun regret" pentru că a apărat "prezumția de nevinovăție" a actorului Gérard Depardieu, în condițiile în care starul de cinema este anchetat oficial pentru viol și este cercetat pentru comentarii sexiste. Feministele și politicienii de stânga au reacționat cu indignare când Macron l-a descris luna trecută pe Depardieu ca fiind ținta unei "vânători de oameni".

Macron a spus: "Dacă am un regret, este acela de a nu fi subliniat suficient de mult importanța cuvintelor femeilor care sunt victime ale acestui tip de violență".

Macron a declarat că va călători în Ucraina luna viitoare pentru a finaliza un acord bilateral de garanție de securitate, iar Parisul va livra armament mai sofisticat în următoarele săptămâni.

Călătoria are loc într-un moment în care luptele politice interne din SUA și UE au blocat două pachete majore de asistență pentru Ucraina.

Franța a depus eforturi pentru a finaliza un acord bilateral de garanție de securitate cu Ucraina pentru a contribui la consolidarea finanțelor și a apărării acesteia împotriva Rusiei, în vederea descurajării Moscovei de la viitoarele agresiuni.

Macron a declarat că 40 de rachete cu rază lungă de acțiune Scalp și câteva sute de bombe vor fi livrate în următoarele săptămâni.

"Cu aceste livrări, voi merge eu însumi în Ucraina în februarie și voi finaliza aceste texte", a declarat Macron într-o conferință de presă, adăugând că europenii vor trebui să se asigure că Ucraina va putea continua să se apere împotriva Rusiei.

Kievul încearcă să mențină fluxurile de ajutor militar și financiar din partea aliaților săi occidentali după aproape doi ani de luptă împotriva unei invazii rusești la scară largă.

Premierul britanic Rishi Sunak a fost la Kiev săptămâna trecută pentru a semna un nou acord de securitate și pentru a anunța o creștere a finanțării militare pentru ca Ucraina să cumpere drone, inclusiv drone de supraveghere, drone de atac cu rază lungă de acțiune și drone maritime.

Macron a declarat că nu se poate permite Rusiei să învingă Ucraina, altfel securitatea Europei ar fi pusă în pericol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite