Vizită la nivel înalt în Ucraina. Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei merg la Kiev, în plin război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiev FOTO: unian
Kiev FOTO: unian

Premierul polonez Mateusz Morawiecki, premierul ceh Petr Fiala şi prim-ministrul sloven Janez Janša se vor întâlni marţi la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul său Denis Şmihal, informează politico.eu.

Guvernul polonez a emis o declaraţie marţi dimineaţa, spunând că prim-miniştrii celor trei ţări vor acţiona ca reprezentanţi ai Consiliului European şi că întâlnirea a fost organizată în consultare cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Jarosław Kaczyński, liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie din Polonia, va face, de asemenea, parte din delegaţia de vizită.

Declaraţia, care a fost publicată în limba engleză, subliniază că scopul vizitei este de a confirma „sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei”, precum şi de a „prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina ) şi ucraineni.” Organizaţiile internaţionale, precum ONU, au fost, de asemenea, informate despre vizită, se arată în comunicat.

UE urmează să publice lista companiilor şi persoanelor care vor fi vizate într-o a patra serie de sancţiuni care vizează elitele de afaceri şi mass-media din Rusia, precum şi mai multe companii de apărare.

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei ar urma să meargă marţi la Kiev pentru a discuta cu liderii ucraineni, sfidând astfel atacurile intense la care a fost supusă capitala Ucrainei în cursul nopţii..

   

Vă recomandăm şi: 

Boris Johnson: Occidentul a făcut o „greşeală teribilă” lăsându-l pe Putin să scape cu anexarea Crimeei în 2014

Imagini din satelit cu dezastrul provocat de bombardamentele ruseşti în zona Kievului şi oraşul Mariupol

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite