Boris Johnson: Occidentul a făcut o „greşeală teribilă” lăsându-l pe Putin să scape cu anexarea Crimeei în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Premierul britanic, Boris Johnson, a spus că occidentul a făcut o „greşeală oribilă” în anul 2014, când l-a lăsat pe Vladimir Putin să scape cu anexarea Crimeei.

Acesta a precizat şi că eliminarea dependenţei occidentului de petrol şi gaze ruseşti este vitală pentru a „încheia intimidarea” de la Kremlin.

„Când Putin a invadat Ucraina pentru prima dată, în 2014, Occidentul a făcut o greşeală teribilă. Liderul rus a comis un act de agresiune violentă şi a luat o bucată uriaşă dintr-un stat suveran - şi l-am lăsat să scape cu asta", a scris premierul într-un articol pentru The Telegraph.

Boris Johnson a mai scris că strategia sa de securitate energetică pe care a promis-o pentru Regatul Unit va „dubla” energia eoliană, va exploata energia solară şi va face o „serie de noi pariuri mari” pe energia nucleară.

De asemenea, Marea Britanie vrea să elimine treptat importurile de petrol din Rusia până la sfârşitul anului 2022.

În următoarele zile sunt aşteptate şi alte sancţiuni ce vor fi anunţare de ministrul de externe al Marii Britanii. Aproximativ 100 de persoane vor fi sancţionate conform legislaţiei recent adoptate, scrie BBC.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite