Zelenski: Armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie sângeroase din Cecenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări marţi, într-un mesaj video postat pe contul său de Telegram, că  forţele ţării sale provoacă „pierderi devastatoare”, iar „armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie sângeroase care au durat ani de zile în Cecenia”, relatează EFE.

„În curând, numărul elicopterelor ruse doborâte va ajunge la sute de unităţi. Au pierdut deja 80 de avioane de luptă, sute de tancuri, mii de alte echipamente”, a susţinut preşedintele ucrainean, potrivit Agerpres.

Preşedintele ucrainean le-a mai spus că dacă se vor preda vor fi trataţi cu decenţă, nu cum sunt trataţi în propria armată.

„Vreau să le spun ceva soldaţilor ruşi. Celor care deja sunt pe pământul nostru. Şi care urmează să fie trimişi să lupte împotriva noastră.

Recruţi ruşi! Ascultaţi-mă cu atenţie. Ofiţeri ruşi! Aţi înţeles deja totul. Nu o să luaţi nimic din Ucraina. O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.

De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi”, a spus Zelenski.

Zelenski şi-a manifestat aprecierea şi faţă de delegaţia ucraineană care a participat la convorbirile de pace cu Rusia şi a adăugat că discuţiile vor continua şi în cursul zilei de marţi, în ceea ce urmează să fie cea de-a cincea rundă a dialogului bilateral.

Totodată, Zelenski a înregistrat la Rada Supremă proiectul de lege nr. 7168 „Cu privire la aprobarea unui decret al preşedintelui Ucrainei „Privitor la extinderea legii marţiale în Ucraina””.

Textul documentului a fost publicat pe site-ul parlamentului, transmite Ukrinform. Documentul propune aprobarea decretului prezidenţial privind prelungirea legii marţiale în Ucraina de la ora 05:30 pe 26 martie 2022 pentru o perioadă de 30 de zile.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite