Ucrainenii și-ar fi aruncat în aer propria clădire pentru a-i bloca înăuntru pe soldații lui Putin

0
Publicat:

Un comandant ucrainean a afirmat că forțele sale și-au aruncat în aer propria clădire din Bahmut pentru a-i prinde înăuntru pe soldații ruși. Incidentul evidențiază natura brutală a luptei, relatează Business Insider.

Imagine din Bahmut
Imagine din Bahmut. FOTO Profimedia (Arhivă)

Colonelul Pavlo Palisa, comandantul Brigăzii 93 Mecanizate din prima linie, a vorbit despre lupte și a afirmat că sunt „intense” în timpul unui interviu recent pentru New York Times. În plus, Palisa a dezvăluit că forțele invadatoare ruse au utilizat un tanc pentru a distruge pereții unei clădiri de apartamente, care era ocupată de forțele Kievului. 

Ulterior, rușii au intrat în clădire, iar lupta s-a dus din cameră în cameră, a declarat Palisa. El a declarat pentru Times că ucrainenii au plasat explozibili în jurul clădirii, s-au îndepărtat rapid, iar apoi au aruncat în aer clădirea în timp ce rușii se aflau încă înăuntru. 

De asemenea, acest lupte au loc de mai multe ori pe zi, a mai dezvăluit Palisa. Alte forțe ucrainene au dezvăluit pentru Times că uneori se află atât de aproape de militarii ruși încât îi pot auzi vorbind și că luptele au avut loc prin clădiri abandonate și subsoluri. 

Bătălia pentru Bahmut, un oraș cu o populație de peste 73.000 de locuitori înainte de război, situat în regiunea Donețk, în estul Ucrainei, este îngrozitoare și durează deja de luni de zile. Este cea mai lungă și mai sângeroasă bătălie din timpul războiului și este comparată în mod regulat cu bătălia de la Stalingrad din al Doilea Război Mondial. 

Atât Ucraina, cât și Rusia au suferit pierderi grele în timpul luptelor pentru orașul Bahmut, care nu este atât de important din punct de vedere strategic. Din acest motiv, aliații au sugerat Kievului să-și redirecționeze atenția în altă parte. 

Conform documentelor scurse de la Pentagon, apărarea Ucrainei la Bahmut se afla într-o poziție fragilă în ultimele zile ale lunii februarie, forțele sale fiind aproape încercuite. Pentru a încerca să țină situația sub control, șeful serviciilor de informații militare din Ucraina a ordonat desfășurarea pe termen scurt a unei unități de elită. 

Ucraina continuă să reziste, iar Rusia nu a reușit până în acest moment să preia în totalitate controlul asupra orașului. Însă, începând din această săptămână, forțele invadatoare ruse au ocupat peste 76% din Bahmut, conform unei evaluări realizate de Institutul pentru Studiul Războiului. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite