Întreruperi de energie electrică în şase regiuni din Ucraina în urma bombardamentelor ruse, declară Kievul

0
Publicat:

  Bombardamentele ruseşti din noaptea de duminică spre luni au provocat întreruperi de energie electrică în mai multe regiuni ale Ucrainei - Herson, Zaporojie (sud), Doneţk, Harkov (est), Sumî şi Cernobîl (nord) - toate situate pe linia frontului sau în apropierea acestuia, a anunţat luni Ministerul Energiei ucrainean, citat de EFE.

 FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

„Din fericire, bombardamentele masive din timpul nopţii asupra regiunii capitalei Kiev şi a regiunii Odesa nu au provocat daune infrastructurii energetice”, a anunţat instituţia pe canalul său Telegram, potrivit Agerpres. 

„Atacul cu drone în cursul nopţii trecute nu a afectat principala infrastructura energetică”, a confirmat şi compania energetică ucraineană Ukrenergo într-un comunicat, citat de Reuters.

„În acelaşi timp, din cauza bombardamentelor, consumatorii din regiunile Herson, Harkov, Zaporojie, Doneţk, Sumî şi Cernobîl rămân fără curent electric”, indică ministerul.

Acolo unde situaţia permite, angajaţii din sistemul de electricitate încearcă să restabilească alimentarea, a precizat instituţia, adăugând că peste 24.500 de utilizatori au fost reconectaţi la reţea pe parcursul zilei de luni.

În ultimele 24 de ore, forţele ruse au lansat 16 rachete asupra unor ţinte ucrainene, potrivit agenţiei Ukrinform, în special asupra regiunilor Harkov (est), Herson, Mikolaiv şi Odesa (cele trei din urmă în sudul ţării).

Au fost înregistrate 61 de lovituri aeriene, 52 de tiruri din lansatoare multiple de rachete, în timp ce 35 de drone kamikaze au fost doborâte de forţele armate ucrainene, potrivit Kievului.

Doi civili au fost răniţi la Herson şi alţi doi în Doneţk în urma acestor atacuri, în timp ce, potrivit primarului din Kiev, Vitali Kliciko, patru cetăţeni au suferit răni minore în capitala ucraineană, fiind loviţi de fragmentele unor drone doborâte.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite