Ucraina anunță noi progrese pe câmpul de luptă: Cele mai active zone ale frontului

0
Publicat:

Forțele armate ale Ucrainei continuă să recupereze din teritoriul ocupat de invadatorii ruși, dau asigurări autoritățile de la Kiev, care raportează succese în două zone de lupte, și anume la Orihiv (regiunea Zaporojie, sud-est) și Bahmut (regiunea Donețk, est).

FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Potrivit viceministrului ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, forţele armate ale țării sale au preluat în ultimele ore controlul asupra a aproximativ trei kilometri pătraţi în zona localităţii Orihiv, unde au avansat „între o jumătate de kilometru şi un kilometru” în direcţia orașului Berdiansk, situat la Marea Azov.

La Bahmut, trupele ucrainene au avansat cu încă 250 metri, înspre rezervorul Berhivka, situat la nord de acest oraş afectat de lupte încă din august anul trecut.

Maliar a raportat totodată o înaintare de 200 de metri în apropiere de Toreţk, un oraş situat la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de orașul Donețk, orașul de reședință al regiunii cu același nume.

Potrivit armatei ucrainene, cele mai active zone ale liniei de front sunt Orihiv (regiunea Zaporojie), Mariinka, Lîman şi Bahmut (regiunea Doneţk).

Forțele armate ale Rusiei fac tot ce pot pentru a-şi apăra poziţiile, lansând atacuri şi folosind aviaţia şi artileria pentru a respinge acţiunile ofensive ucrainene, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

„Trupele noastre se confruntă cu numeroase câmpuri minate combinate cu şanţuri antitanc”, a precizat Hanna Maliar.

Potrivit lui Maliar, rușii încearcă să contraatace „în mod constant” cu vehicule blindate şi „utilizarea masivă a rachetelor ghidate antitanc şi a dronelor kamikaze”.

În acelaşi timp, Statul Major al armatei ucrainene îi acuză pe ocupanții ruși că jefuiesc casele sinistraților de pe malul stâng al Niprului începând de la Nova Kahovka până la vărsarea acestui fluviu în Marea Neagră. Această zonă, situată în regiunea Herson, este ocupată de armata rusă.

Rușii trimit în localitățile sinistrate camioane goale care sunt prezentate drept transporturi de ajutoare umanitare și apoi le încarcă cu mobilă, echipamente electronice şi alte bunuri furate din casele localnicilor evacuaţi. Operațiunea este coordonată din orașul Hola Prîstan, acuză partea ucraineană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite