Un general de top rus, ucis în urma unei lovituri cu rachete în Donețk

0
Publicat:

Un general rus de top din conducerea trupelor din sudul Ucrainei a fost ucis într-o lovitură cu rachete, au declarat bloggerii militari pro-ruși.

Serghei Goriacev Foto Profimedia
Serghei Goriacev Foto Profimedia

Generalul-maior Serghei Goriacev, șeful de stat major al Armatei a 35-a Combinate, ar fi fost ucis pe 12 iunie, pe fondul unor lupte grele în jurul așa-numitei regiuni „Vremivka Ledge” din sudul Donețk, unde Ucraina a eliberat patru sate în urma contraofensivei.

„În urma unui atac cu rachete inamic, șeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev, a fost ucis”, a declarat într-o postare pe Telegram bloggerul rus Voenkor. „Potrivit reprezentanților comandamentului Grupului Unit de Forțe (S), armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciți și mai eficienți lideri militari”, a adăugat acesta. Mai mulți bloggeri de război ruși au declarat că Goriacev a fi fost ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie. Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă aceste informații.

Din 2022 până în 2023, Goriaciev a înaintat de la comandant de brigadă la șef de stat major. Mai târziu a comandat batalioane de parașutiști în divizia 76

Goriacev, care este cel puțin al cincilea general rus de rang înalt care a murit în Ucraina, a servit anterior în Transnistria și în Tadjikistan.

Mai mulți bloggeri de război ruși au declarat că Goriacev a fi fost ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie. Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă aceste informații. Regiunea Zaporojie, al cărei teritoriu este controlat în proporție de aproximativ 80% de forțele rusești, pare a fi unul dintre principalele zone vizate de contraofensiva ucraineană.

În regiunea Lugansk din estul Ucrainei, în toate cele trei direcții (Belogorovskoe, Kreminnoe și Svatovskoe), situația forțelor de apărare ucrainene rămâne stabilă, dețin control complet asupra ostilităților.

Fostul șef al Administrație militare din Lugansk, Serghei Gaidai, spune că situația din regiunea Lugansk rămâne încă dificilă. Ocupanții bombardează așezările în fiecare zi și încearcă să asalteze pozițiile peste tot.

"Tocmai m-am întors recent din direcția Svatovski. Și acolo pozițiile noastre sunt luate cu asalt de unități ale detașamentului Storm-Z. Aceștia sunt foștii deținuți înrolati de Ministerul rus al Apărării. Sunt bine echipați, dar mult mai prost antrenați. Sunt mulți, nimeni nu îi numără. Toate centurile forestiere din direcția respectivă sunt pline de trupurile lor. E cald, plus 30 de grade, imaginați-vă ce se întâmplă acolo. Nici măcar nu puteți respira calm", a descris Gaidai situația.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite