Spargere dată cu excavatorul la un oficiu poștal din Italia: „Este teribil, era ziua de încasare a pensiilor”

0
Publicat:

Că hoții dau dovadă de inventivitate nu mai este o noutate. Într-o localitate din Italia, aceștia i-au lăsat îndă cu gura căscată pe localnici. Au venit cu excavatorul pentru a dărăma zidul oficiului poștal ca să fure toți banii din seif.

Excavatorul, folosit la spargerea zidului oficiului poștal FOTO Rotalianul
Excavatorul, folosit la spargerea zidului oficiului poștal FOTO Rotalianul

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 04.00, hoții au dat lovitura la oficul poștal din San Marco in Lamis, provincia Foggia, folosind un excavator pentru a distruge seiful în care se afla banii destinați plății pensiilor, anunță rotalianul.com.

Conform anchetatorilor, mai întâi, suspecții au furat un excavator de pe un șantier din apropiere și au dărâmat, pur și simplu, zidul exterior al Poștei. Mai departe, ei au spart ATM-ul cu utilajul, au luat banii și li s-a pierdut urma.

Ca să își asigure scăarea, hoții au dat foc unui camion pe  San Marco – San Giovanni. Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Fanpage.it că hoții au reușit să fure „nu mai mult de 60.000 de euro”, deși inițial s-a vehiculat că au dispărut în jur de 300.000 de euro.  

Este un eveniment teribil”, a spus primarul din San Marco in Lamis, Michele Merla. „Paguba este imensă. Oficiul poștal, singurul din localitate, ar putea rămâne închis pentru luni de zile. Astăzi era ziua de încasare a pensiilor. Suntem profund îngrijorați, mai ales pentru populația în vârstă”.

La fața locului, au intervenit de urgență pompierii. Camionul care a fost incendiat pe stradă a împiedicat unele persoane să ajungă la locul de muncă.

Jaf armat la Roma, în plină zi. Angajații unei bănci au fost luați ostatici de hoți înarmați

Angajații unei bănci din Roma au trecut recent prin clipe de groază. Oamenii au fost luați ostatici după ce hoți înarmați au dat năvală, pe 25 ianuarie 2023, în sediul băncii și sub amenințări i-au obligat să deschidă seiful. Din fericire, unul dintre funcționari a apăsat butonul de panică, alertând autoritățile.

Incidentul a avut loc joi 25 ianuarie, imediat după deschiderea sucursalei bancare, aflate în Torraccia, în partea de est a capitalei italiene, relatează Știri Diaspora, citând publicația italiană Fanpage.

În momentul sosirii polițiștilor, afară a fost observat un bărbat suspect. Acesta stătea de pază la intrarea în bancă, în timp ce colegul său de echipă luase ostatici în interior.

Imediat, oamenii legii au pătruns în bancă și au reușit să îl imobilizeze și pe cel de-al doilea autor al tentativei de jaf. A doua armă a fost găsită de polițiști într-un coș de gunoi din baia băncii. În timpul intervenției forțelor de ordine, nimeni nu a fost rănit. Cei doi suspecți au fost încătușați și transferați la sediul poliției pentru audieri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite