Un român a spart o casă în Franța, fără să știe că era și un adolescent în ea. Cum a reacționat tânărul

0
Publicat:

Un adolescent francez în vârstă de 16 ani a avut parte de o experiență înfiorătoare. Acesta s-a trezit, pur și simplu, cu un străin în locuința sa din Balma, Haute-Garonne. Este vorba despre un hoț român, care a fost reținut.

Hoțul român a crezut că nu este nimeni acasă FOTO Shutterstock
Hoțul român a crezut că nu este nimeni acasă FOTO Shutterstock

Întâmplarea a avut loc pe data de 27 octombrie și a declanșat o reacție rapidă a forțelor de poliție, potrivit publicației LaDepeche.fr.

Totul a început atunci când tânărul, care se afla singur acasă, a auzit bătăi în ușa de la intrare. S-a uitat pe vizor și a decis să nu deschidă ușa. Cu toate acestea, evenimentele s-au derulat rapid: a observat un bărbat pe terasă printr-o fereastră, apoi au urmat bătăi puternice la ușa din față.

Adolesscentul a preferat să fugă

De frică, adolescentul s-a retras la etaj, în camera sa. A pus mâna pe telefon și a sunat-o imediat pe mama sa, în căutare de ajutor. În timpul convorbirii, un zgomot de sticlă spartă a înăsprit teroarea tânărului. Mama i-a sfătuit să se ascundă sau să fugă, iar acesta a optat pentru a doua variantă.

Jandarmeria a fost rapid alertată, iar forțele de ordine din Toulouse Saint-Michel au intervenit prompt. Jandarmii au constatat că hoțul reușise să pătrundă în casă prin efracție și să răscolească prin încăperi și dulapuri. Hoțul a fost arestat la etajul casei, acolo unde se afla și camera băiatului.

Hoțul a dat spargerea cu o șurubelniță

În momentul arestării, românul de 36 de ani se afla în posesia unor bijuterii, unui stilou Mont-Blanc și unei sume de 200 de euro pe care le furase din pușculița adolescentului.

Hoțul a explicat autorităților că ajunsese în Toulouse cu o zi înainte, atras de promisiunea unui loc de muncă care nu fusese onorată. Rămânând fără adăpost, acesta susține că a găsit o șurubelniță lângă un coș de gunoi și a decis să folosească obiectul pentru a sparge o casă la întâmplare.

La scurt timp după reținere, hoțul a fost prezentat instanței, în dimineața zilei de duminică, 29 octombrie. El ar putea fi judecat în cadrul unei înfățișări imediate, chiar luni, 30 octombrie, de instanța penală franceză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite