Soția unui român a înlocuit-o pe Prințesa de Wales la parada de Ziua Sfântului Patrick VIDEO

0
Publicat:

Gărzile irlandeze i-au adus un omagiu colonelului lor absent, Prințesa de Wales, în timpul paradei anuale de Ziua Sfântului Patrick din această după-amiază.

Lady Gika și mascota Gărzilor Irlandeze, câinele Seamus FOTO: Profimedia
Lady Gika și mascota Gărzilor Irlandeze, câinele Seamus FOTO: Profimedia

Cum tradiționala paradă s-a desfășurat astăzi în mod normal, Kate, în vârstă de 42 de ani, a fost înlocuită în cadrul ceremoniei din Aldershot de Lady Ghika, soția locotenent-colonelului general-maior Sir Christopher Ghika, strănepot al Marthei Bibescu. Locotenent-colonelul Christopher este fiul lui Ion Ghika, nepotul celebrei prinţese Marta Bibescu, şi al englezoaicei Judy Davidson-Smith.

Îmbrăcată într-o rochie culoarea prunei, Lady Ghika a oferit mascotei Gărzilor Irlandeze, câinele Seamus, un trifoi, așa cum este tradiția la paradă, potrivit dailymail.co.uk.

Cu doar un an în urmă, Prințesa de Wales a fost prezentă îmbrăcată într-o haină turcoaz și cu un trifoi la rever. Sărbătoarea de Sfântul Patrick din 2023 a fost prima pe care Kate a avut-o în calitate de locotenent-colonel onorific, după ce a preluat această funcție de la prințul William.

În timp ce Kate, mamă a trei copii, se recuperează acasă după operația abdominală suferită la începutul acestui an, Gărzile irlandeze i-au adus un omagiu colonelului lor în absența ei, la finalul paradei.

Un clip al gărzilor irlandeze postat pe X/Twitter de către armata britanică a arătat trupele ridicându-și pălăriile în timp ce făceau trei urale în onoarea prințesei.

Prințul și prințesa de Wales au postat pe conturile lor de socializare un clip cu regimentul repetând pentru parada de Ziua Sfântului Patrick.

Videoclipul a fost subtitrat: "Happy St Patrick's Day! Iată un filmuleț cu Gărzile Irlandeze care repetă pentru parada anuală. Sláinte pentru toți cei care sărbătoresc astăzi!".

În timpul sărbătorii de anul trecut, prințesa a ținut un discurs în care și-a exprimat mândria de a prelua acest titlu.

Ea a spus: "Chiar nu aș putea fi mai mândră să mă aflu astăzi aici, în fața voastră. Este cu adevărat o adevărată onoare să fiu colonelul vostru. Mă aflu aici pentru a vă asculta, pentru a vă sprijini și pentru a vă susține în tot ceea ce faceți - este o responsabilitate pe care nu o iau cu ușurință".

Între timp, William a declarat că a fi colonel al Gărzilor Irlandeze a fost o „mare onoare a vieții mele”.

Înainte de a participa la ceremonie, Kate s-a alăturat aceluiași regiment pentru o zi de exerciții militare în condiții de zăpadă - și a glumit că evenimentul a fost „atât de rece”.

Ea a spus despre această vizită: "Tot ce am văzut a fost entuziasm, mândrie și o dedicare incredibilă. Am fost extrem de impresionată de insistența voastră că nimic nu este atât de rău pe cât pare și - mai presus de toate - de simțul vostru de umor fără limite, ireverențios și glorios. Asta vă face să fiți ceea ce sunteți și ceea ce face ca Garda Irlandeză să fie unică”

De asemenea, i-a mulțumit soțului ei, „Colonelul William”, concluzionând: „Înainte de a încheia, însă, vreau să-i mulțumesc colonelului William. El a vorbit întotdeauna despre mândria sa feroce pentru acest Regiment. Știu că va continua să ne susțină pe toți în munca pe care o depunem”.

Prinții de Wales, în centrul unui scandal mediatic

Sărbătorile în absența lui Kate au loc în timp ce prințul și prințesa de Wales se confruntă cu speculații despre probleme în căsnicie pe rețelele de socializare, în timp ce teoriile nebunești se răspândesc pe internet.

Prințesa Kate nu a mai avut o apariție publică oficială de când a suferit o operație abdominală majoră pe 16 ianuarie, ceea ce a dus la un tsunami tot mai mare de speculații cu privire la starea ei de sănătate necunoscută.

Speculațiile s-au intensificat doar atunci când ea și-a asumat în mod public vina pentru fotografia de familie publicată de Palatul Kensington de Ziua Mamei, care a fost „ucisă” de șase dintre cele mai importante agenții de fotografie din lume din cauza îngrijorării că ar fi fost „manipulată”.

Pe lângă o serie de imperfecțiuni în imaginea photoshopată, telespectatorii au observat și faptul că Kate părea să nu poarte verigheta, ceea ce a stârnit mai multe teorii nefondate pe internet cu privire la starea căsniciei sale.

În ciuda acestor câteva săptămâni tumultoase pentru familia regală, este de așteptat ca aceasta să păstreze tradiția de a publica o nouă fotografie pentru a marca zilele de naștere ale copiilor lor, următoarea fiind cea a prințului Louis, pe 23 aprilie.

Prințesa nu va reveni la îndatoririle sale obișnuite decât după 17 aprilie, când cei trei copii ai ei se vor întoarce la școala Lambrook, lângă Ascot, după vacanța de Paște.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite