Şeful conservatorilor danezi a murit subit, la 52 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale

0
Publicat:

Soren Pape Poulsen, liderul Partidului Popular Conservator din Danemarca și fost ministru al Justiției, a încetat din viață în mod subit, la vârsta de 52 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale, informează BNN.

Soren Pape Poulsen, foto AFP
Soren Pape Poulsen, foto AFP

Poulsen, o figură proeminentă a politicii daneze, s-a prăbușit în timpul unei ședințe de partid și a fost transportat de urgență la spital, unde la scurtă vreme a murit. Partidul Popular Conservator a confirmat sâmbătă informaţia pentru agenţia de presă Ritzau.

Moartea lui Poulsen marchează o pierdere semnificativă pentru Partidul Popular Conservator și pentru peisajul politic mai larg din Danemarca. Poulsen a fost primar al oraşului Viborg şi a fost ales apoi preşedinte al conservatorilor în 2014.

Cariera sa în politică, în special mandatul său de ministru al Justiției, a fost caracterizată de o concentrare puternică asupra legii și ordinii, iar el a fost respectat dincolo de liniile de partid pentru contribuțiile sale la societatea daneză.

Moartea lui Soren Pape Poulsen ridică semne de întrebare cu privire la viitoarea direcție a Partidului Popular Conservator și la rolul acestuia pe scena politică din Danemarca. În timp ce partidul deplânge pierderea liderului său, se confruntă cu provocarea de a găsi un succesor capabil să continue moștenirea lui Poulsen și, în același timp, să se descurce în complexitatea politicii daneze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite