Provocarea periculoasă de pe TikTok care a ucis un adolescent român de 16 ani. „Strângeți centura, rămâneți fără să respirați cât mai mult timp posibil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de 12 ani și-a găsit fratele mai mare mort, în fața calculatorului, având o curea în jurul gâtului.

Tragedia a avut loc în Italia FOTO: Arhivă
Tragedia a avut loc în Italia FOTO: Arhivă

"Strângeți centura, rămâneți fără să respirați cât mai mult timp posibil". Provocarea de pe TikTok de a-și ține respirația mai mult timp l-a costat  pe un elev de 16 ani care s-a strangulat cu cureaua de la pantaloni, scrie ilmessaggero.it.

Antonio a fost găsit vineri seară în fața calculatorului său, cu ștreangul de gât, în agonie. Descoperirea a fost făcută de fratele său de 12 ani. Parchetul a deschis o anchetă pentru a stabili dacă moartea a fost provocată de  un gest extrem răspândit pe rețelele de socializare.

Elevul, fiul unor români (tatăl muncitor, mama casnică, perfect integrată în comunitatea locală), născut în Italia, se află în dormitorul său, în timp ce cei trei frați mai mici și părinții săi se aflau în sufragerie și se uitau la televizor.

Fratele său în vârstă de 12 ani, care împarte camera cu el, a intrat și l-a văzut pe Antonio fără viață, cu centura strânsă în jurul gâtului.

”Paramedicii, care tocmai sosiseră, au încercat pe toate căile să îl resusciteze pe băiat, operațiune care a durat aproximativ patruzeci de minute, dar, din păcate, toate eforturile lor au fost în zadar. Carabinierii s-au deplasat la fața locului pentru a face investigațiile necesare și pentru a asculta rudele. Ulterior, a sosit și medicul legist, care nu a găsit semne de violență pe corp. Prin urmare, gestul a fost clasificat acum ca fiind voluntar, fără o explicație, deoarece băiatul nu a lăsat nicio scrisoare.

 Cu toate acestea, procuratura din Teramo a deschis o anchetă. Magistrații au dispus, de asemenea, confiscarea tuturor PC-urilor și telefoanelor mobile și a desemnat un tehnician pentru a examina echipamentul informatic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite