Patru morți după un atac rusesc cu drone asupra orașului Odesa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane, inclusiv un copil de trei ani, au fost ucise şi alte opt rănite, sâmbătă, în urma unui atac cu drone, care au lovit un bloc de apartamente din oraşul-port Odesa în sudul Ucrainei, au anunţat autorităţile, citate de Reuters.

Atac cu drone Shahed asupra unui bloc din Odesa FOTO via X/Dmitro Kuleba
Atac cu drone Shahed asupra unui bloc din Odesa FOTO via X/Dmitro Kuleba

La faţa locului, fumul ieşea din dărâmături după ce s-a desprins o porțiune din bloc, la nivelul mai multor etaje.

„Rusia continuă să lupte împotriva civililor (...). Una dintre dronele inamice a lovit o clădire de locuinţe din Odesa. Optsprezece apartamente au fost distruse", a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram. Serviciul de Stat de Urgenţă al Ucrainei a postat fotografii cu un copil mort, care a fost băgat într-o pungă pentru cadavre de către salvatori.

„Este imposibil de uitat! Acest lucru este imposibil de iertat", a scris serviciul de urgenţă, adăugând că cinci persoane, inclusiv un copil, au fost salvate.

Potrivit lui Zelenski, atacul a fost efectuat cu o dronă Shahed furnizată Rusiei de Iran.

Inițial, autorităţile de la Kiev au anunţat că atacurile cu drone ruseşti au provocat cel puţin doi morţi în noaptea de vineri spre sâmbătă în Ucraina, în regiunile Harkov (nord-est) şi Odesa (sud), a relatat AFP, preluată de Agerpres.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a raportat de asemenea şase adulţi răniţi. O casă a fost lovită de o dronă în satul Veliki Burluk, situat la aproximativ o sută de kilometri de Harkov, provocând un incendiu. Cadavrul unui bărbat în vârstă de 76 de ani a fost scos din dărâmături, a declarat poliţia.

Potrivit autorităţilor oraşului Harkov, dronele au avariat numeroase vehicule şi clădiri rezidenţiale, dar nu au fost raportate victime. Aceste atacuri mortale au avut loc în timp ce alertele aeriene erau în curs în regiunile de est ale Ucrainei, autorităţile detectând sosirea dronelor Shahed, adaugă AFP.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite