O aeronavă Spitfire s-a prăbușit în timpul unui eveniment dedicat Bătăliei Angliei

0
Publicat:

Un Spitfire s-a prăbușit în timpul unui eveniment comemorativ al RAF dedicat Bătăliei Angliei pe un aerodrom din Lincolnshire, relatează The Guardian. 

Supermarine Spitfire
Aerodromul a fost deschis în 1941. Foto: Arhivă

Oamenii legii și alte servicii de urgență s-au grăbit să ajungă la aerodrom sâmbătă la ora 13.20. Se crede că doar pilotul a fost implicat în incident. 

Circulația rutieră este închisă în zonele Dogdyke Road și Sandy Bank, iar șoferii au fost rugați să evite zona. 

Un purtător de cuvânt al RAF a declarat: „Suntem la curent cu un incident în apropierea RAF Coningsby, în care a fost implicat un avion RAF. Lucrăm cu serviciile de urgență și îi sprijinim pe cei implicați. O actualizare va fi oferită în timp util”. 

Supermarine Spitfire a fost folosit de RAF în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a apăra Marea Britanie de atacurile aeriene ale Luftwaffe. 

RAF Coningsby găzduiește două escadrile gata de luptă în prima linie și este baza de antrenament pentru piloții aeronavelor Typhoon. 

De asemenea, este gazda Zborului memorial RAF „Bătălia Angliei”, al cărui scop este de a menține avioanele istorice în stare operațională pentru a comemora membrii RAF care și-au pierdut viața în timpul serviciului. 

În cadrul programului sunt operate șase Spitfire, două Hurricane, un Lancaster, un C47 Dakota și două Chipmunk, în principal pentru antrenament. Aeronavele sunt pilotate de echipaje obișnuite ale RAF și pot fi văzute în mod regulat pe cer din mai până în septembrie. 

Aerodromul a fost deschis în 1941 și a servit ca bază a Bomber Command până la începutul anilor 1960. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite