Mii de persoane au manifestat la Londra împotriva antisemitismului

0
Publicat:

Mii de persoane au mărşăluit împotriva antisemitismului pe străzile Londrei duminică, la o zi după o nouă demonstraţie pro-palestiniană şi în a treia zi a armistiţiului dintre Israel şi Hamas, informează AFP, conform Agerpres.

Grup de manifestanți împotriva antisemitismului la Londra
Manifestație antisemitism în Londra. Foto: Profimedia

La defilare, care a început de la Curtea Regală de Justiţie şi a continuat spre Parlament, în centrul capitalei, mulţi demonstranţi au fluturat steaguri israeliene şi britanice şi pancarte pe care scria 'Toleranţă zero pentru antisemitism'.

Ei au postat, de asemenea, fotografii cu ostatici răpiţi de Hamas în timpul atacului sângeros asupra Israelului din 7 octombrie, ceea ce a determinat un răspuns israelian în Fâşia Gaza, care a fost bombardată fără încetare până la începutul armistiţiului de vineri.

"Pe 7 octombrie, ne-am trezit la o nouă realitate şi am fost cu toţii traumatizaţi de ea", a declarat pentru AFP Omer Plotniarz, un terapeut prin muzică în vârstă de 37 de ani.

"Vrem doar să ne vedem copiii, soţiile, fraţii, surorile, toată lumea acasă", a spus el.

"Suntem aici pentru a sprijini Israelul, pentru a cere eliberarea tuturor ostaticilor", a declarat Debby Goldberg, în vârstă de 52 de ani, ţinând un steag israelian în jurul umerilor.

"Suntem aici pentru a cere pace şi încetarea acestui coşmar", a adăugat această femeie de cetăţenie israeliană şi originară din Argentina.

Conform organizaţiei caritabile evreieşti Community Security Trust (CST), 1.324 de acte antisemite au fost înregistrate în Marea Britanie între începutul războiului pe 7 octombrie şi 15 noiembrie, un record, comparativ cu 271 anul trecut în aceeaşi perioadă.

Fostul premier britanic Boris Johnson a participat la marş, care a fost organizat de Campania Împotriva Antisemitismului.

La începutul demonstraţiei, poliţia l-a arestat pe fondatorul grupului de extremă dreapta EDL, Tommy Robinson, căruia i s-a cerut să stea departe.

Cu o zi înainte, zeci de mii de britanici au ieşit din nou în stradă în sprijinul palestinienilor, cerând o încetare durabilă a focului în Gaza.

Un nou schimb de ostatici ai Hamas pentru prizonierii palestinieni este programat pentru duminică, a treia zi a armistiţiului dintre Israel şi Hamas.

Armata israeliană a estimat că 240 de ostatici au fost răpiţi şi 1.200 de persoane - marea majoritate civili - au fost masacrate în atacul din 7 octombrie.

În Fâşia Gaza, guvernul Hamas susţine că aproape 15.000 de persoane, inclusiv 6.150 sub vârsta de 18 ani, au fost ucise de loviturile israeliene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite