Londra a dejucat un plan de complot împotriva unor clădiri deținute de israelieni

0
Publicat:

Un complot privind atacarea unor clădiri legate de Israel sau cetățeni israelieni a fost dejucat sâmbătă în Marea Britanie în timp ce peste 30.000 de persoane au defilat în semn de sprijin pentru cauza palestiniană, relatează The Sun.

Defilare pro-Palestina la Londra FOTO EPA-EFE
Defilare pro-Palestina la Londra FOTO EPA-EFE

Grupul Palestine Action a întocmit o „listă de ținte” cu birouri și fabrici evreiești în Marea Britanie, scrie publicația engleză.

Planul a fost dejucat în timpul manifestațiilor pro-palestiniene desfășurate sâmbătă în mai multe orașe din Marea Britanie.

La Londra, mii de demonstranți au scandat „Palestina liberă” în contextul noului episod de violențe între mișcarea islamistă Hamas și Israel.

La 7 octombrie, Hamas a lansat un atac surprinzător prin amploarea sa împotriva Israelului, provocând moartea a 1.300 de persoane.

Atacul Hamas a declanșat o ripostă dură din partea Israelului, care a anunțat un asediu complet asupra Fâșiei Gaza și intenția sa de a distruge mișcarea islamistă.

De luni, enclava palestiniană aflată sub controlul Hamas este privată de atunci de apă potabiilă, electricitate şi alimente. În prezent, palestinienii din Gaza sunt vizați de un ordin de a se retrage în sudul enclavei, deoarece armata israeliană pregătește o operațiune terestră împotriva Hamas.

Pe de altă parte, numărul infracțiunilor antisemite din Londra a crescut brusc în ultimele zile. Şeful adjunct al Scotland Yard, Lawrence Taylor, a anunţat acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, în perioada 30 septembrie - 13 octombrie, poliția londoneză a primit 105 sesizări de diferite manifestări de antisemitism.

O tendință similară a fost observată și în Franța, unde 16 persoane au fost reținute pentru acte de antisemitism între 7 și 11 octombrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite