Doi turişti germani, acuzați că au scris numele unei echipe de fotbal pe un monument faimos din Florența

0
Publicat:

Doi turişti germani sunt suspectaţi că au vandalizat coloanele celebrului Coridor Vasari din Florenţa, care leagă Galeria Uffizi de Palazzo Pitti, informează DPA, notând că incidentul a provocat o mare indignare în Italia.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Bărbaţii ar fi pictat cu negru textul „DKS 1860” pe şapte coloane ale coridorului istoric şi au mâzgălit şi interiorul. Potrivit anchetatorilor, inscripţia ar putea fi o referire la echipa de fotbal din a treia ligă germană TSV 1860 Munich.

Presupuşii făptaşi au fost identificaţi cu ajutorul camerele de supraveghere din zonă, a confirmat joi poliţia din Florenţa, citează Agerpres.

Potrivit acesteia, anchetatorii i-au văzut pe germani intrând într-o casă din Piazza della Signoria după presupusa infracţiune. Poliţiştii au pătruns în respectiva casă şi au găsit într-un apartament 11 bărbaţi, toţi având în jur de 20 de ani.

În timpul percheziţiei au fost găsite două cutii de vopsea spray, precum şi obiecte de îmbrăcăminte purtate de suspecţi în înregistrări.

„Un rușinos act de vandalism”

Graffiti-ul a fost descoperit miercuri dimineaţa devreme pe coloanele Coridorului Vasari - considerat unul dintre cele mai importante monumente culturale din Italia.

Primarul Florenţei, Dario Nardella, şi-a exprimat mânia faţă de cele întâmplate, vorbind despre „un ruşinos act de vandalism”.

Coridorul, proiectat de arhitectul şi pictorul italian Giorgio Vasari în secolul al XVI-lea, duce de la Galeria Uffizi peste Ponte Vecchio la Palazzo Pitti, de cealaltă parte a râului Arno.

El a fost construit pentru ca membrii puternicei familii Medici să poată călători în siguranţă şi fără a fi deranjaţi de la reşedinţa lor privată la sediul guvernului din Palazzo Vecchio.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite