Activista Greta Thunberg, luată pe sus de poliție din fața Parlamentului Suediei VIDEO

0
Publicat:

Poliția suedeză a îndepărtat-o cu forța pe Greta Thunberg și alți activiști climatici după ce au blocat intrarea în parlamentul suedez pentru a doua zi consecutivă.

Greta Thunberg a fost ridicată cu forța de poliție
Greta Thunberg a fost ridicată cu forța de poliție FOTO captură X

Doi polițiști au ridicat-o pe Thunberg și au tras-o deoparte după care au așezat-o pe pământ, la aproximativ 20 de metri distanță de ușa pe care o bloca.

Thunberg și zeci de alți activiști pentru mediu au început să blocheze principalele intrări ale parlamentului suedez luni, într-un protest împotriva efectelor crizei climatice și a ceea ce au numit lipsa de acțiune politică.

Activiștii au părăsit locul luni după-amiază, dar s-au întors pentru a protesta din nou marți dimineață.

Thunberg, în vârstă de 21 de ani, a devenit fața activismului tinerilor în domeniul climatic, iar protestele sale săptămânale, începute în 2018 în fața parlamentului suedez, s-au transformat rapid într-un mișcare globală, cu mari mitinguri pe toate continentele.

Anul trecut, ea a fost reținută de poliție sau îndepărtată de la proteste în țări precum Suedia, Norvegia și Germania.

Luna trecută, un tribunal britanic a achitat-o de acuzații de tulburare a ordinii publice, considerând că poliția nu avea puterea de a o aresta pe ea și pe alții la un protest din Londra anul trecut, scrie The Guardian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite