Activista Grega Thunberg ajunge iarăși în duba poliției. A fost reținută în timpul unui protest în Londra | VIDEO

0
Publicat:

Activista de mediu Greta Thunberg a fost reţinută marți de poliţia londoneză. Alături de alți manifestanți, ar fi blocat toate intrările la un eveniment ce reuneşte înalţi responsabili din industria petrolului şi a gazelor naturale.

Foto AFP
Foto AFP

Marţi dimineaţă, câteva sute de manifestanţi au blocat toate intrările hotelului unde se desfăşoară conferinţa Energy Intelligence Forum, relatează Agerpres.

În spatele acestor uşi închise, politicienii fără coloană vertebrală fac înţelegeri şi compromisuri cu lobbyiştii din industria distructivă a combustibililor fosili” susținea vertiginos Grega Thunberg, se arată într-un comunicat al Agerpres.

Activista suedeză a fost reţinută la prânz de doi poliţişti şi urcată într-o dubă a poliţiei.

Câteva sute de manifestanţi s-au strâns marţi dimineaţă la hotelul InterContinental Park Lane din capitala britanică, blocând toate intrările la conferinţa unde urmau să ia cuvântul printre alții și Directorul general al TotalEnergies, Patrick Pouyanne, şi directorul general al Shell, Wael Sawan.

În sunetul a circa 50 de tobe, demonstranţii au scandat „opriţi petrolul, opriţi gazul” şi „nimic nu ne poate opri, o altă lume este posibilă”.

Am şase nepoţi. Am coşmaruri gândindu-mă la viitorul pe care îl vor avea” ar fi declarat o pensionară londoneză în vârstă de 75 de ani, participantă la miting.

Reprezentanți ai ONG-ul ecologist Fossil Free London, care organizează manifestaţia, sunt de părere că majoritatea covârşitoare a profiturilor record înregistrate anul trecut de către companiile din acest sector sunt direct reinvestite în expansiunea combustibililor fosili, şi nu în energia verde.

Protestatarii denunţă de asemenea faptul că preşedintele COP28, conferinţa anuală a Naţiunilor Unite privind clima, programată să aibă loc între 30 noiembrie şi 12 decembrie în Dubai, este nimeni altul decât patronul companiei petroliere din Emiratele Arabe Unite, Sultan Al Jaber.

Alegerea acestui preşedinte (n.r. Sultan Al Jaber, patronul companiei petroliere din Emiratele Arabe Unite) arată foarte clar lipsa de ambiţie a unor summituri care nu pot duce la o reducere drastică a emisiilor de CO2” a mai adăugat tânăra Grega Thunberg.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite