Val de depresie de sezon. Specialiştii au soluţii eficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele triste şi însingurate sunt sfătuite să împartă un fondue de brânză cu prietenii, pentru a se energiza şi a-şi îmbunătăţi starea de spirit, portivit unei fundaţii specializate în sprijinirea persoanelor cu probleme psihice.

Fundaţia Helping Hand, care deţine o linie telefonică deditacată celor cu tulburări psihice, a observat o creştere a numărului de apeluri din partea persoanelor depresive în perioada toamnei şi a iernii. 

Drept urmare s-a decis să alcătuiască o listă cu recomandări şi sfaturi care să-i ajute să-şi îmbunătăţească starea de spirt.

Printre soluţiile pentru combaterea depresiei, experţii consultaţi de fundaţie au enumerat consumul de fondue de brânză şi râsul, relatează Daily Mail.

Fondue-ul de brânză poate fi util în combaterea depresiei de iarnă datorită conţinutului de vitamina B12 şi zinc, dar şi a faptului că, de obicei, acest preparat este consumat în grup, alături de prieteni, încurajând socializarea, ajutând la reducerea sentimentului de izolare şi singurătate.

Consilierii noştri răspund la telefon i-au sfătuit pe oamenii care se simt însinguraţi  în acest moment al anului să mânce fondue. Ideea e să se mânânce în compania cuiva, pentru că majoritatea celor care luptă cu depresia îşi pierd complet pofta de mâncare şi sunt compleşit de un sentiment de o lipsă totală de motivare", a explicat Klaus Ruetschi, de filiala fundaţiei din Lucerna, Elveţia

Pe lângă sfatul de a împărţi un fondue cu prietenii, operatorii liniei telefonice Helping Hand îi mai îndeamnă pe oameni să poarte haine în culori deschise şi râdă mai mult.

Un studiu realizat de Mind Lab de la Universitatea din Sussex, Marea Britanie, a descoperit că hainele albastre şi verzi îi fac pe bărbaţi să se simtă mai fericiţi, în timp ce femeile se simt mai bine când poartă albastru, violet şi portocaliu.

Pe de altă parte, râsul ridică nivelul endorfinelor din sânge şi chiar momentele în care oamenii aşteaptă să se întâmple ceva amuzant sunt benefice din acest punct de vedere.

De asemenea, specialiştii mai recomandă hidratarea adecvată şi somnul suficient, subliniind că până şi un pui de somn în pauza de prânz se poate dovedi mai mult decât util.
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite