Uită de diete dacă vrei să slăbeşti vara asta. Alimente prietenoase cu silueta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legumele sunt o variantă recomandată de a slăbi nu doar peste vară
Legumele sunt o variantă recomandată de a slăbi nu doar peste vară

Persoanele care vor să piardă în greutate în această vară trebuie să uite de diete. În locul lor, pot încerca să consume în fiecare zi o serie de alimente bogat în nutrienţi, dar sărace în calorii. Şi să nu uite să bea apă din plin! Despre ce este vorba.

Vara este, poate, anotimul când putem pierde cel mai uşor din numărul de kilograme nedorite şi asta fără a ţine nepărat o dietă strictă. Iată ce alimente recomandă specialiştii site-ului de ştiri medicale webmd.com.

Roşii şi ardei

Fructele şi legumele colorate sunt pline de substanţe care protejează sănătate, cum ar fi licopen, vitamina A şi vitamina C. Pot fi adăugate din belşug în mâncare pentru a o face mai hrănitoare cu foarte puţine calorii. Recomandate sunt cele ferme şi bine formate, parfumate şi intens colorate care pot fi păstrate la temperatura camerei timp de câteva zile. Ardeii copţi fac minuni şi ca alte feluri de mâncare, precum şi ca fel de mâncare de sine stătător.

Fructe de pădure

Afinele, coacăzele, zmeura conţin cantităţi mari de antioxidanţi care previn distrugerea celulară. Fructele de pădure sunt, totodată, excelente surse de fibre şi au puţine calorii. Pot fi consumate ca atare mixate sau adăugate alături de cerealele şi prăjiturile preferate.

Iaurt

Iaurtul şi alte produse lactate degresate sunt bogate în calciu şi proteine. Totodată, ele ajută la pierderea de kilograme nedorite. Cercetările efectuate sugerează că produsele lactate degresate, consumate în fiecare zi, ajută la slăbit, în condiţiile păstrării sănătăţii osoase şi ne fac să ne simţim sătui.

Fasolea

În dieta vegetariană, fasolea este un substitut excelent pentru carne. Boabele sunt o sursă bună de proteine şi fibre şi sunt hrănitoare cu puţine calorii. Pot fi adăugate în salate, paste, orez, supe. Fasolea uscată trebuie hidratată timp de câteva ore sau lăsată peste noapte înainte de a fi preparată. Truc: pentru  a scăpa de gazele intestinale – efect secundar al consumului de fasole – pot fi luate enzime digestive.

Mango

Fructul este bogat în fibre, potasiu, vitaminele A şi C şi conţine circa 130 de calorii. Poate fi greu de curăţat, dar efortul merită. Poate fi consumat ca atare, sub formă de suc sau adăugat în salate, prăjituri, cereale, iaurt sau budinci.

Apa

Cei mai mulţi dintre noi nu consumăm suficientă apă, mai ales pe timp de vară când ne deshidratăm foarte uşor. Nimic nu potoleşte setea mai mult ca un pahar cu apă care nu adaugă nicio calorie. Prin urmare, este indicat să nu uităm să ne hidratăm chiar dacă simţim că nu ne este neapărat sete, mai ales că asta se întâmplă odată cu înaintarea în vârstă. Mai putem obţine lichidele de care organismul are nevoie din mâncare, legume – castraveţi, roşii - şi fructe – pepeni, mai ales - sau supe.  

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite