Leacuri calde pentru sănătatea ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum frigul face mai ascuţite simptomele bolilor de sezon, o băutură caldă este remediul de care ai nevoie. Pe lângă ceaiuri, natura îţi oferă alte leacuri „la cald” care te pun repede pe picioare.

Nu-i aşa că simţi nevoia să bei ceva cald atunci când e frig şi, mai ales, când eşti bolnav? Principalele beneficii pe care le obţii de la aceste remedii sunt accentuate de doi factori.

Primul este faptul că fiind lichide, ele ajung mai repede în sânge. Al doilea factor este faptul că sunt calde. Căldura degajată în stomac face ca aceste băuturi să fie digerate mai uşor, iar proprietăţile lor nutritive să ajungă mai uşor în locurile bolnave. Dar iată care sunt aceste remedii care te vindecă atunci când frigul îţi dă târcoale.

1 Vinul roşu cu scorţişoară vindecă...

...răcelile. Vinul roşu conţine o substanţă renumită deja pentru proprietăţile ei: resveratrolul. Acesta este un antioxidant care protejează celulele sănătoase ale corpului de virusuri şi bacterii. Scorţişoara conţine un antioxidant care, împreună cu cel din vinul roşu, are efect descongestionant şi antiinflamator la nivelul aparatului respirator.

...şi durerile în gât. Dacă te doare în gât, un pahar de vin roşu în care ai presărat scorţişoară şi ai adăugat o linguriţă de miere, îţi va calma durerea. În cazul unei dureri acute, ia o linguriţă de miere amestecată cu scorţişoară şi nu bea nimic 30 de minute. Scorţişoara are efect antiseptic şi de anestezic local.

2 Ciocolata caldă opreşte...

...tusea seacă. Ce poate fi mai sâcâitor ca o tuse seacă? Un remediu absolut delicios pentru această afecţiune este ciocolata neagră caldă. Nu cea cumpărată la plicuri, ci cea preparată acasă din câteva pătrăţele de ciocolată neagră şi din puţin lapte. Ciocolata conţine teobromină, o substanţă prezentă în boabele de cacao.

Recent, cercetătorii londonezi au descoperit că această substanţă este un excelent antitusiv. Ei au aflat şi că este cu 33% mai puternică decât codeina, medicamentul cu care se tratează de obicei tusea seacă. Aşa că ori de câte ori tusea îţi dă de furcă, ai un motiv în plus să te răsfeţi cu o ciocolată caldă.

3 Inhalaţiile cu ulei de eucalipt...

...îţi desfundă nasul. Eucaliptul are efect analgezic şi antimicrobian. Pune 5-6 picături de ulei de eucalipt în 500 ml de apă clocotită, acoperă capul cu un prosop şi stai 15 minute deasupra vasului, inhalând aburul care se degajă.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite