Experiența uimitoare a unui tânăr care a slăbit 45 de kilograme. Cele 4 reguli simple pe care le-a respectat VIDEO

0
Publicat:

Un adolescent a reușit să slăbească spectaculos după ce a respectat 4 reguli. Este vorba despre multă mișcare, consumul unei mari cantități de apă, dar și voință și perseverență. Experiența sa o împărtășește și altora, arătând pas cu pas cum i s-a schimbat viața.

Tânărul a povestit pentru newsweek.com cum a început lupta cu kilogramele, dar și ce piedici a întâmpinat în această călătorie.

Alimentația nesănătoasă duce la obezitate FOTO pixabay.com
Alimentația nesănătoasă duce la obezitate FOTO pixabay.com

Tom Morley sune că a urât dintotdeauna felul în care arăta, iar acest lucru i-a scăzut încrederea în sine, făcându-l să fie rușinat atunci când apărea în public. A cântărit cel mai mult 105 kilograme.

Am slăbit aproape 20 de kilograme în urmă cu câțiva ani și m-am simțit cel mai bine în acea vară. Făceam mult alergare și antrenament de forță la sală, încercând să-mi dezvolt mușchii, precum și jucând rugby. Dieta mea s-a îmbunătățit. La scurt timp însă am mâncat o mulțime de alimente greșite și am încetat să mai fac progrese în sală, iar burta pe care am muncit atât de mult să o pierd s-a întors. Pur și simplu nu eram mulțumit de greutatea mea. Dacă poți fi fericit cu felul în care arăți, cred că poți fi mai încrezător în viață și te poți simți cu adevărat mai bine cu tine. Asta mi-am dorit din nou pentru mine. 

Așa că am preluat conducerea. Am început să documentez călătoria mea de pierdere în greutate pe canalul meu de YouTube. Am încercat tot felul de moduri de a slăbi și de a fi sănătos din nou, inclusiv alergând 5 kilometri în fiecare zi timp de 30 de zile și adăugând mult mai multe proteine în dieta mea. Apoi mi-am rupt piciorul și am pus greutatea înapoi”, a povestit adolescentul.

Beți multă apă!

În urmă cu 3 ani a început adevărata luptă cu greutatea sa. A respectat anumite reguli și a ajuns să slăbească 45 de kilograme.

Prima regulă este să vă amintiți să beți multă apă. Acesta este unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le poți face și care nu afectează cantitatea de alimente pe care o consumi . Te va ajuta să slăbești prin stimularea metabolismului.

A doua mea regulă este să te tragi la răspundere. Poate suna ciudat, dar este crucial. La sfârșitul zilei, tu ești cel care mănâncă și tot tu ești cel care deține cheia progresului.

Găsește o modalitate de a-ți cere socoteală. Gândește-te la data viitoare când vrei să mergi să mănânci ceva nesănătos sau să ratezi un antrenament - este vina ta. Este oribil, dar este adevărat. Dacă faci o alegere proastă, e vina ta, spune Tom.

Recompensă după exercițiile cardio

O a treia regulă pe care o urmează este recompensarea exercițiile cardio cu alimente. 

„Mulți oameni simt mai multă foame după ce fac exerciții cardio. Când slăbești, poate deveni mult mai greu să te împotrivești consumului de alimente, deoarece corpul tău tânjește mai mult după mâncare, atunci când ai ars calorii prin cardio.

Am un mod contraintuitiv de a gândi acest lucru și m-a ajutat să slăbesc și să susțin această pierdere pe perioade lungi de timp. Dacă merg la alergare și ard 350 de calorii, atunci am 350 de calorii în plus cu care să mă joc în dieta mea în acea zi. Pot să mă duc să mănânc ceva în plus, atâta timp cât nu depășește acest număr de calorii. Cardio are multe beneficii pentru sănătate, pe lângă arderea caloriilor. Răsplătiți-vă pentru exercițiile cardio și vă veți descoperi că faceți mai mult, culegând beneficiile. Cardio nu este inamicul tău. Este o muncă grea și, uneori, ești fără suflare”, arată tânărul.

Poftele și conștiința

A patra regulă pe care Tom a inclus-o în programul său de slăbit este aceasta: separă-ți poftele de conștiință.

„Am găsit cel mai puternic și mai impactant mod în care am slăbit. Și asta este: Separă-ți poftele de conștiință. Pentru mine, pierderea în greutate a fost întotdeauna mai mult o bătălie mentală decât una fizică. Da, actul fizic de a-ți pune mâncarea în gură este cel care face rău.

Când îți este pofta de mâncare — în cazul meu, pâine, pe care o iubesc — vorbește cu tine. Pofta este doar creierul tău care încearcă să obțină acea dopamină din consumul de zahăr de care își amintește. Acest principiu se rezumă la instinctele umane de bază. Motivul pentru care îmi separ poftele de conștiință este că atunci când creierul îmi spune că vreau ceva de mâncare, ar trebui să merg să iau un sandviș, am și puterea mentală de a mă scăpa de acest impuls”, explică adolescentul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite