Cum să îţi menţii corpul în formă chiar şi în perioada sezonului rece. Sfaturile prețioase ale specialiştilor

0
Publicat:

Temperaturile din termometre au început să scadă simţitor, iar sezonul de plajă a ajuns la final. Astfel, susţin nutriţioniştii, multe persoane încep să devină neglijente cu propriul organism.

Alimentaţie sănătoasă SURSĂ Arhiva Adevărul
Alimentaţie sănătoasă SURSĂ Arhiva Adevărul

Printre aceştia se numără şi cei care au muncit luni întregi pentru a obţine corpul perfect pentru anotimpul de vară.

Scăderea şi creşterea rapidă în greutate, dăunătoare organismului

Conform specialiştilor în domeniu, este foarte important să ne menţinem în formă în orice moment al anului şi să nu alergăm după un corp perfect doar atunci când dorim să mergem la plajă. Aceştia susţin că există câteva metode eficiente prin care putem să arătăm bine chiar şi iarna, atunci când multe persoane tind să exagereze cu alimentaţia.

Temperaturile scad, toţi punem haine mai groase pe noi, iar pentru unii, acest lucru reprezintă un motiv să devină neglijenţi. Tot ce au muncit pentru a arăta bine vara se pierde, crezând că acele kilograme în plus sunt ascunse de geacă sau alte haine. Pe lângă problema aspectului fizic, putem să ne gândim şi la sănătate, deoarece nu este bine ca organismul unei persoane să fie supus, în doar câteva luni, la aşa multe schimbări majore. Astfel, slăbirea rapidă, pentru a arăta bine la plajă, urmată de o îngrăşare la fel de rapidă, în timpul sezonului mai răcoros, ne poate cauza reale probleme", a precizat Marian Molocea, nutriţionist şi instructor de fitness.

Câteva sfaturi pentru a ne menţine în formă

Specialiştii în nutriţie şi sport vin cu o serie importantă de sfaturi pentru a ne menţine în formă chiar şi pe perioada sezonului rece.

Chiar dacă temperaturile au scăzut, asta nu înseamnă că trebuie să fim neglijenţi. Putem muta activităţile fizice din aer liber în interior, ideal este să avem un abonament la sală, dar nu toată lumea îşi permite. Pe internet găsim foarte multe tutoriale cu exerciţii care ne vor ajuta să ne menţinem în formă. Cât temperatura de afară ne permite, putem să facem plimbări mai lungi sau alergări uşoare”, spune nutriționistul.

Potrivit acestuia, în același timp, trebuie să fim atenți la alimentație și putem monitoriza, datorită unor aplicații utile de pe telefon, caloriile consumate.

„Aceasta este o variantă ce poate înlocui vizita la nutriţionist, care poate fi costisitoare. Totodată, este bine să ne axăm alimentaţia şi pe fructe şi legume specifice sezonului", a adăugat Marian Molocea.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite