Cele mai mari greșeli pe care le faci când vrei să slăbești, conform unui specialist în nutriție cu care a lucrat Arnold Schwarzenegger

0
Publicat:

Oriunde te uiți vezi scrise reguli pe care trebuie să le respecți pentru a putea slăbi, nu-i așa? Însă, un expert în nutriție care a lucrat cu Arnold Schwarzenegger și LeBron James susține că secretul succesului este consecvența, relatează Insider.

Strictețea nu este bună în timp ce încerci să slăbești. FOTO Arhivă
Strictețea nu este bună în timp ce încerci să slăbești. FOTO Arhivă

Adam Bornstein este fostul editor al revistei Men's Health și expert în nutriție. El susține că strictețea nu este bună în timp ce încerci să slăbești fiindcă se poate întoarce împotriva ta, ducând la frustrare și vinovăție în loc de rezultate. 

În noua sa carte, „You Can't Screw This Up”, el oferă sfaturi despre cum să găsești un plan alimentar și un program de exerciții fizice potrivite pentru tine. Multe diete eșuează fiindcă îi determină pe oameni să facă schimbări majore în stilul de viață, iar apoi se simt vinovați atunci când, inevitabil, nu pot să se ridice la nivelul așteptărilor nerealiste, susține Bornstein. 

Sfaturile prezentate în cea mai recentă carte a sa provin din cercetări de peste nouă ani, inclusiv din interviuri cu specialiști în schimbarea obiceiurilor, precum și din experiențele sale personale. 

Trebuie să începi cu ceea ce te face fericit și apoi să adaugi celelalte obiceiuri sănătoase”, a afirmat Bornstein. 

Una dintre cele mai mari greșeli este să presupui că toate alimentele gustoase trebuie interzise, potrivit lui Bornstein. 

Fie că este vorba de eliminarea carbohidraților și zahărului din alimentație sau de renunțarea la pizza sau hamburgeri, oamenii presupun adesea că trebuie să fie stricți în ceea ce privește alimentația pentru a pierde în greutate. 

De fapt, acest lucru vă poate predispune la eșec, conform lui Bornstein. 

El susține că în dieta ta ar trebui să incluzi alimentele care îți plac cu adevărat, indiferent dacă acestea ar putea fi considerate „nesănătoase”. În plus, acesta se răsfață de câteva ori pe săptămână cu câte un bol de Frosted Flakes. 

Mai mult decât atât, el spune că din momentul în care nu vă mai gândiți la unele alimente ca fiind interzise, este mult mai ușor să vă bucurați de ele cu moderație. 

 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite