Cum să alegi cel mai bun avocado
0Culoarea și textura sunt principalele semne care ne pot ajuta să alegem un avocado copt. De asemenea, dacă observăm că fructul are pete negre, acesta nu este bun de mâncat, susține un fermier din SUA.

Dacă observăm că fructul este foarte moale în momentul în care îl presăm cu degetele, acesta este stricat. O culoare ușor maronie arată că avocado este copt, în timp ce negrul/movul închis arată că fructul nu este bun de mâncat.
„Verificați avocado peste tot, pentru a vă asigura că nu există pete vânătăi sau locuri unde avocado este mai moale”, spune Rachael Laenen, fermier și director de agricultură și operațiuni la „Kimball Avocados”, potrivit Simply Recipes
Recomandarea ei este să alegeți întotdeauna avocado care nu sunt încă gata de consum. „Alegeți unul care este mai ferm, se va coace rapid și este mai ușor de gestionat decât unul care a trecut deja de prima tinerețe. Avocado nu se coace în copac, se coace după ce este cules”, spune Laenen.
De ce un avocado perfect copt este greu de găsit
Avocado poate fi găsit în supermarketuri pe tot parcursul anului. „Problema cu călătoriile pe distanțe lungi este că, odată ce un avocado este plasat în camera frigorifică, procesul de coacere este oprit și poate fi oprit și pornit de numeroase ori pe parcursul călătoriei. Modul în care sunt manipulate după recoltare are un efect uriaș asupra modului în care se coc și cum se dezvoltă aroma lor”, adaugă Laenen.
Fructele de avocado necoapte trebuie păstrate pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei.
„Sfatul meu de top este să cumpărați un avocado nematurizat, să îl aduceți acasă, să îl lăsați la temperatura camerei și să îl refrigerați doar după ce s-a copt. Un avocado de bună calitate poate rezista în frigider până la o săptămână odată ce este copt”, susține Rachael Laenen.
Avocado face minuni pentru sănătate
Avocado are proprietăți antioxidante contribuie la îmbunătățirea vederii și ajută sistemul digestiv. Susține sistemul cardiovascular, reglarea nivelului de glucoză din sânge și a rezistenței la insulină.
Avocado este un fruct bun pentru inimă, conform unor studii. Rezultatele generale au arătat că un consum de avocado de două ori pe zi, ca parte a unei diete sărace în grăsimi saturate și colesterol, poate contribui la scăderea nivelului de colesterol total și LDL din sânge.
Un alt studiu observațional efectuat pe peste 68.000 de femei a arătat că un consum mai mare de avocado a fost asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.
De asemenea, un studiu experimental publicat în Journal of Cosmetic Dermatology a arătat cum consumul unui avocado pe zi, timp de 8 săptămâni, a dus la îmbunătățirea elasticității și fermității pielii