Cum să păstrezi avocado proaspăt și verde mai mult de 4 săpătămâni
0Avocado este un fruct nelipsit din bucătăria modernă. De aceea, este important să fie păstrat în condițiile optime. Iată o tehnică ușoară și populară pentru ține avocadoul proaspăt mai mult de 4 săptămâni.
Chef Amy Lynn Cross, fondatoare a The Cross Legacy, a spus că, deși păstrarea avocadolui în apă este un truc comun pe rețelele sociale, acesta poate provoca creșterea unor bacterii care pot strica fructul.
„Aceste sfaturi arată oamenilor cum să păstreze avocado întregi și tăiate în apă pentru a le menține proaspete mai mult timp. A fost foarte răspândit pe rețelele sociale. În realitate, ar putea să te îmbolnăvească”, a avertizat ea.
Cea mai bună modalitate de a depozita avocadele este să le speli temeinic pentru a elimina bacteriile, să le usuci și apoi să le pui într-un recipient etanș.
Amy a împărtășit „elixirul ei secret” pentru spălarea avocadoului, pe care îl consideră „de fapt destul de simplu și accesibil”. Cross recomandă o soluție simplă de apă rece și oțet alb distilat de cinci procente. Această tehnică ajută la eliminarea bacteriilor de pe coajă, prelungind astfel durata de viață a fructului.
Pentru a aplica acest truc, îndepărtează etichetele de pe fructe, scufundă-le timp de două minute într-un amestec de apă rece și oțet, apoi clătește-le bine. Este esențial să le usuci complet înainte de a le depozita, deoarece umiditatea poate duce la dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului. Astfel, cu aceste sfaturi simple, avocado pot rămâne proaspete cu până la patru săptămâni mai mult.