Cum îți îngrijești părul în vacanță. Trucuri care te pot ajuta să scapi de vârfurile despicate VIDEO

0
Publicat:

Un celebru frizer, care s-a ocupat de părul prințesei Diana, al actriței Gwyneth Paltrow și chiar al cântărețului George Michael, a dezvăluit câteva trucuri pentru a scăpa de părul uscat și de vârfurile despicate atunci când ești în vacanță, relatează Mirror.

După vizita la piscină, frizerul a recomandat spălarea părului. Foto: istock(Arhivă)
După vizita la piscină, frizerul a recomandat spălarea părului. Foto: istock(Arhivă)

Pe rețelele de socializare circulă nenumărate „trucuri de frumusețe” bizare - fie că este vorba de adăugarea de sclipici în șampon sau de „tratamente faciale” cu melci din grădină. Și este din ce în ce mai greu să faci deosebirea între cele mai bune sfaturi și miturile nefondate. De aceea, Nicky Clarke a intervenit pentru a salva situația, susținând că trei trucuri de pe TikTok îți vor menține părul strălucitor în vacanță. 

„În primul rând, respectă-ți rutina obișnuită de spălare în timpul vacanței, cu excepția zilelor în care faci o baie în piscină sau în mare”, a declarat el într-un interviu acordat Vitabiotics. „Asigură-te că faci o dublă curățare cu șampon pentru a scăpa de acumularea de produse de la orice SPF, atât în părul tău, cât și de-a lungul liniei părului, și aplică balsamul cu atenție pe lungimea părului și pe vârfuri pentru a restabili hidratarea.” 

Curățarea dublă presupune efectuarea a două șamponări, înainte de a trece la balsam. 

Însă, hairstylistul a susținut că nu ar trebui să te limitezi doar la atât. Folosirea unui balsam suplimentar pe vârfuri înainte de a merge la piscină te va ajuta, de asemenea, să lupți împotriva efectelor provocate de clor. Această substanță chimică dură este perfectă pentru a ucide microbii din apă, dar îți va usca părul. 

„Părul tău va acționa ca un burete”

Așadar, dacă incluzi acest lucru în rutina ta de vacanță, te va ajuta să scapi de vârfurile despicate. Acesta este un truc care a fost confirmat de utilizatorii TikTok de nenumărate ori, printre ei numărându-se și Maddy Peay Millard. 

De asemenea, (n.red clorul) poate afecta culoarea părului și îi poate da o ușoară nuanță verde - ceea ce nu este deseori un aspect dorit... Când te expui la clor... udă-ți bine părul cu apă fără clor în prealabil. Părul tău va acționa ca un burete pentru a absorbi apa curată, reducând contactul cu clorul”

După vizita la piscină, frizerul a recomandat spălarea părului :„În caz contrar, riști ca substanța chimică să rămână în firele tale și să provoace daune.” 

Același lucru este valabil și pentru vacanțele la mare. 

La fel ca în cazul clorului, trebuie să îți uzi părul înainte de a-l expune la apă sărată pentru a evita absorbția, care poate duce, de asemenea, la păr uscat și fragil. Aș recomanda, de asemenea, folosirea generoasă a unui balsam care nu necesită clătire”, a mai adăugat frizerul vedetelor. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite