Cinci trucuri extrem de simple care te ajută să scapi de kilogramele nedorite

0
0
Nutriţioniştii recomandă să consumăm peşte de două ori pe săptămână
Nutriţioniştii recomandă să consumăm peşte de două ori pe săptămână

Unii dintre noi sunt dispuşi la început de an să-şi revizuiască regimul alimentar, astfel încât să scape de kilogramele în plus acumulate de sărbători. Majoritatea acestor intenţii bune sunt sortite eşecului, întrucât ne propunem lucruri extreme, greu de dus la bun sfârşit. Care este alternativa.

Unii dintre noi sunt dispuşi la început de an să-şi revizuiască regimul alimentar astfel încât să scape de kilogramele în plus accumulate de sărbători. Majoritatea acestor intenţii bune sunt sortite eşecului, întrucât ne propunem lucruri extreme, greu de dus la bun sfârşit. O astfel de regulă extremă este să scoatem cu totul zahărul din alimentaţie. Sau: fără carbohidraţi după ora 13.00! Sau: nimic preambalat! Doar când te gândeşti la toate acestea simţi că eşuezi, avertizează Sally Kuzemchak, dietetician american, colaborator al site-ului de ştiri medicale webmd.com. Iată cinci soluţii simple recomandate de aceasta:

1.Mănâncă cereale bogate în fibre la micul dejun. Majoritatea adulţilor consumă zilnic doar jumătate din necesarul de fibre de care are nevoie organismul. S-a dovedit că fibrele astâmpără foamea, contribuie la scăderea nivelului colesterolului şi la menţinerea constantă a glicemiei. Iar micul dejun este cel mai potrivit moment pentru a le obţine. Se recomandă cerealele care au cel puţin 3-5 grame de fibre per porţie – grîu întreg ca ingredient principal, de exemplu. Cei care nu sunt cu totul pregătiţi să facă acest pas, pot începe prin a mixa cerealele pe care le consumă în mod obişnuit cu cele bogate în fibre.

2. Alege un castron în care să pui şapte fructe, câte unul pentru fiecare zi a săptămânii. Plasează vasul la vedere şi serveşte-te când vine vreme pentru o gustare sau atunci când ieşi pe uşă spre serviciu. În acest fel aprovizionezi organismul cu vitamine şi minerale, aliaţi importanţi în lupta contra bolilor.

3. Cumpăraţi o vegetală gata pregătită pentru fiecare zi. Aceasta înseamnă amestecuri de salate la pungă – nu au nevoie decât să fie trecute sub jetul de apă – varză sau cartofi dulci gata tăiaţi. Foarte multe persoane ocolesc vegetalele pentru că se tem că prepararea durează prea mult. Aşadar, să uşurăm această corvoadă.

4. Stabilelte o zi din săptămână pentru peşte. Vinerea, de exemplu. Asociaţia americană a inimii recomandă ca fiecare să „pescuiască“ de cel puţin două ori pe săptămână – deci, puncte în plus pentru adăugarea tonului la salată sau pentru alegerea somonul la masa de prânz o dată în plus. Cei care nu ştiu cum să-l pregătească, pot opta pentru fileuri gata condimentate care trebuie doar băgate la cuptor.

5.Carafa cu apă. Cu siguranţă fiecare avem câte o cană mai mare de sticlă pe care o bate praful pe undeva. O clătim, o umplem cu apă şi cu felii de lămâie sau de portocală, mentă. O putem pune pe birou sau la bucătărie şi turna din ea de-a lungul întregii zile. Hidratarea este importantă şi nu trebuie făcută cu sucuri îndulcite sau alte lichide.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite