Cele mai puternice antibiotice naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai puternice antibiotice naturale. FOTO: Shutterstock
Cele mai puternice antibiotice naturale. FOTO: Shutterstock

Cele mai puternice antibiotice naturale. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul de a dezvolta diferite boli creşte, iar pentru evitarea acestora, sunt recomandate nu doar medicamentele, dar şi alimentele care au rolul de a proteja organismul.

Cele mai puternice antibiotice naturale.Usturoiul

Usturoiul este util în bucătărie pentru că dă gust mâncărurilor, dar acesta poate fi şi o adevărată „mină de aur” pentru sănătatea ta. Acest lucru se datorează faptului că e o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi a radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. 

Proprietăţile sale se datorează alicinei, o substanţă ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice, potrivit „Food Matters” 

Ghimbirul

Remediu folosit de mii de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene, acesta poate fi consumat fie sub formă de ceai sau natural. 

Calmează inflamaţille de la nivelul gâtului şi este un ajutor în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.

Cele mai puternice antibiotice naturale. Mierea

Mierea este folosită cu succes în vindecarea erupţiilor cutanate, arsurilor sau iritaţiilor. Totodată, curăţă dinţii şi cavitatea bucală de bacterii şi opreşte sângerarea gingiilor. Este, de asemenea, eficientă în tratatea ulcerelor.

Alături de miere putem adăuga coajă de lămâie sau aloe vera, combinaţie care ajută care ajută şi mai mult în tratarea a numeroase afecţiuni şi care reprezintă un mod de întărire a organismului.

Hreanul

Rădăcina picantă a hreanului are în compoziţie substanţe antibiotice naturale, triglicozizi sulfuraţi, enzime, fitohormoni, uleiuri volatile şi peroxidază, o substanţă antioxidantă extraordinară. În plus, rădăcina ea este foarte bogată în vitamina C şi B, dar şi în minerale precum fierul, potasiul, calciul sau magneziul. 

Cele mai puternice antibiotice naturale. Ceaiul verde

Benefic pentru sănătate datorită bogăţiei de antioxidanţi şi nutrienţi, ceaiul verde îmbunătăţeşte funcţionarea creierului, încurajează pierderea în greutate şi scad riscul formării de tumori.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite