Ce se întâmplă în organismul tău când mănânci broccoli în mod regulat

0
Publicat:

Cu buchețelele sale asemănătoare unui copac și nuanța verde vibrantă, broccoli nu este doar atrăgător din punct de vedere vizual, ci și o bijuterie nutriționalăl, conform www.eatingwell.com.

Broccoli poate fi preparat în mai multe feluri FOTO Pixabay
Broccoli poate fi preparat în mai multe feluri FOTO Pixabay

Alături de conopidă, kale, varză și varză de Bruxelles, face parte dintr-o clasă de legume care conține  mai multe substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitamina C, K, acid folic și fibre.

Poate reduce riscul de cancer

Broccoli este plin de compuși vegetali puternici care pot conferi beneficii anti-cancer. Atunci când legumele crucifere, cum ar fi broccoli, sunt tocate sau mestecate, ele eliberează o substanță fitochimică numită sulforafan, care este bine cunoscută pentru abilitățile sale de combatere a cancerului, spune Rhyan Geiger, RD, dietetician vegan din Phoenix.

Poate reduce riscul de boli de inimă

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces în Statele Unite. Geiger remarcă faptul că o dietă care conține broccoli poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Plin de fibre, antioxidanți și compuși antiinflamatori, s-a demonstrat că broccoli ajută la scăderea nivelului de colesterol, îmbunătățește tensiunea arterială și susține funcția cardiacă.

Poate ajuta sistemul imunitar

Broccoli oferă o sursă bogată de vitamine și antioxidanți care ajută la întărirea apărării sistemului imunitar împotriva germenilor și a substanțelor dăunătoare. În special, o cană de broccoli tocat conține 90% din valoarea zilnică (DV) pentru vitamina C, oferind mai mult din acest nutrient care susține sistemul imunitar decât o portocală de mărime medie.

Poate îmbunătăți sănătatea oaselor

Consumul regulat de broccoli este excelent pentru sănătatea oaselor, datorită conținutului său bogat în vitamine și minerale. Laptele nu este singura sursă de calciu. În mod surprinzător, broccoli crud oferă aproximativ 43 de miligrame (3% din DV) de calciu pe cană, oferind un impuls mic, dar benefic, al acestui mineral care întărește oasele.

Poate sprijini sănătatea intestinului

Broccoli este o sursă bună de fibre prebiotice, care hrănesc bacteriile benefice din intestin și ajută la protejarea mucoasei intestinale. Fibrele alimentare din broccoli încurajează, de asemenea, mișcările regulate ale intestinului, ajutând la prevenirea constipației.

Vă poate îmbunătăți sănătatea pielii

Fiind cel mai mare organ, pielea protejează întregul corp de pericolele dăunătoare din mediul înconjurător. Unul dintre aceste pericole este radiația ultravioletă (UV) prelungită, care poate duce la deteriorarea ADN-ului, îmbătrânirea prematură a pielii și chiar la cancer de piele.

Poate reduce inflamația în corp

Inflamația cronică este implicată în declanșarea și progresia multor boli cronice. Ca atare, încorporarea de alimente antiinflamatorii precum broccoli poate ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite