Ce să faci în luna martie pentru a fi mai fericit și mai sănătos. Iată un ghid complet

0
Publicat:

Ce schimbări ai putea face, odată cu sosirea primăverii, pentru a fi mai fericit și mai sănătos? Yahoo!News propune o listă completă, care te va ajuta să profiți din plin de fiecare zi.

Sportul în aer liber, ideal pentru a fi mai fericit FOTO Arhivă
Sportul în aer liber, ideal pentru a fi mai fericit FOTO Arhivă

Sfaturile sunt variate, de la modul în care să ne adaptăm la ora de vară până la beneficiile curățeniei de primăvară.

  1. Deconectează-te. Ziua Globală a Deconectării te încurajează să petreci mai puțin timp pe ecrane și mai mult timp în activități offline. Profită de această oportunitate pentru a ieși la o plimbare, pentru a petrece timp de calitate cu prietenii sau pentru a te bucura pur și simplu de liniștea unei seri fără dispozitive electronice.
  2. Setează-ți alarma pentru ora de vară. Începând cu ora 2 a.m., în noaptea de duminică, 10 martie, ora de vară își face intrarea. Vestea bună este că afară nu va mai fi întuneric când vei termina munca pentru ziua respectivă. Vestea proastă este că veți pierde o oră de somn Așadar, nu uita să îți ajustezi ceasul și să îți planifici timpul de odihnă pentru a evita epuizarea cauzată de pierderea unei ore de somn.
  3. Adaugă sparanghel în coșul de cumpărături. Sparanghelul, o legumă de sezon în primăvară, este bogat în nutrienți și antioxidanți. Acesta poate fi o adiție delicioasă și sănătoasă la dieta ta, așa că nu ezita să îți faci provizii.
  4. Mergi la medic. Martie este luna de conștientizare a cancerului colorectal, așa că este momentul perfect pentru a-ți programa o examinare de rutină. Aceasta este o măsură importantă pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului colorectal, preponderent în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 45 și 75 de ani. În cazul persoanelor care au mai puțin de 45 de ani, dar aveți antecedente familiale de cancer colorectal sau se confruntă cu simptome îngrijorătoare, acesta este semnul pentru a merge la medic.
  5. Curățenie de primăvară. Profită de începutul primăverii pentru a-ți face curățenie în casă. Împarte-ți sarcinile în mini-proiecte pentru a face totul mai ușor de gestionat și pentru a te simți mai organizat și mai fericit în propriul tău spațiu.
  6. Antrenament în aer liber. Martie este momentul ideal pentru a face exerciții în aer liber. Alege activitățile care îți plac și bucură-te de mișcare în aer liber.
  7. Ia-ți o zi liberă. Nu uita să îți acorzi timp pentru odihnă și relaxare. Dacă ai posibilitatea, ia-ți o zi liberă și profita de timpul pentru tine. Chiar și câteva minute de pauză în timpul zilei pot face minuni pentru starea ta de bine și nivelul tău de energie.
Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite