Care sunt cele patru brânzeturi bune pentru hipertensiunea arterială. Ce spun medicii
0Hipertensiunea arterială nu înseamnă că trebuie să renunțați complet la consumul anumitor alimente, iar unele pot fi chiar benefice pentru sănătate, susțin medicii.

Hipertensiunea arterială este foarte frecventă, în special la persoanele în vârstă. Este o problemă de sănătate foarte gravă care poate duce la boli care pun viața în pericol, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Îngrijorător este faptul că este posibil să nu știți că o aveți, deoarece nu provoacă simptome evidente, potrivit getsurrey.
Există o mulțime de factori diferiți care vă cresc riscul de hipertensiune arterială. Printre aceștia se numără excesul de greutate și un regim alimentar nesănătos.
Pe de altă parte, vă puteți reduce și tensiunea arterială dacă vă concentrați pe o dietă sănătoasă, echilibrată și fără prea multă sare.
Brânza s-ar putea să nu fie primul aliment care îți vine în minte atunci când te gândești la o alimentație sănătoasă, mai ales având în vedere că este adesea bogată în sare. Cu toate acestea, are eneficii pentru sănătate. Este obținut prin fermentație, ceea ce este bun pentru microbiomul intestinal și sănătatea intestinului, și este o sursă bună de nutrienți, inclusiv calciu, grăsimi, proteine și vitamine.
Brânza vă poate ajuta să vă controlați tensiunea arterială
Mai mult, gândindu-vă cu atenție la brânza pe care o mâncați, ați putea chiar să vă ajutați să vă controlați tensiunea arterială.
În parte, acest lucru se datorează faptului că un studiu a arătat că o creștere a aportului de calciu „reduce ușor atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică”.
Cercetătorii au declarat că acest lucru „sugerează un rol în prevenirea hipertensiunii” și că „chiar și reducerile mici ale tensiunii arteriale ar putea avea implicații importante asupra sănătății pentru reducerea bolilor vasculare”.
Un alt studiu a declarat că punctul său de plecare a fost că „dovezile epidemiologice sugerează că consumul de lactate cu conținut scăzut de grăsimi poate reduce riscul de hipertensiune arterială”.
În urma studiului, cercetătorii au concluzionat că „un consum de lactate cu conținut scăzut de grăsimi a fost asociat cu scăderea tensiunii arteriale” și că „nutrienții bogați în lactate, inclusiv fosforul și calciul, ar fi putut contribui la asocierile benefice cu tensiunea arterială”.
Acestea sunt patru brânzeturi pe care dieteticienii le-au recomandat pentru a ajuta la gestionarea tensiunii arteriale, potrivit Eating Well.
1. Brânză elvețiană: „Brânza elvețiană are cel mai puțin sodiu”, a declarat dr. Lauren Trahan, dietetician.
2. Mozzarella: Mozzarella proaspătă are 85 mg de sodiu pe uncie.
3. Brânză de capră: Dieteticianul Susie Polgreen susține că brânza de capră este o opțiune bună, la 118 mg de sodiu și 85 g de calciu.
4. Ricotta: Ricotta are 135 mg de sodiu și 289 mg de calciu pe jumătate de ceașcă.