Beneficiile apei de orez. Cum prepari loțiunea minune chiar la tine acasă pentru un ten fără cusur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosită de femeile asiatice ca tratament pentru piele și păr încă de acum mulți ani, apa de orez are multiple beneficii pentru organism. Orezul care este recunoscut ca un element de bază în majoritatea gospodăriilor oferă o gamă de beneficii pentru piele.

Apa de orez face minuni pentru ten FOTO Shutterstock
Apa de orez face minuni pentru ten FOTO Shutterstock

Nu aveți nevoie de un produs cumpărat din magazin pentru a vă face pielea catifelată și tânără. E suficient să folosiți puțină apă de orez pentru asta.

Conține antioxidanți, precum și vitamine și acid ferulic, care ajută la combaterea ridurilor, redă elasticitatea pielii, vă protejează pielea de poluarea zilnică și de semnele evidente ale îmbătrânirii, scrie csid.ro

Porii înfundați pot provoca probleme precum formarea excesului de ulei și pot face loc apariției acneei.  Agenții antiinflamatori din orez pot calma inflamațiile și pot calma mâncărimile pielii. Alantoina din orez acționează ca un vindecător natural și favorizează o sănătate mai bună a pielii.

Se păstrează la frigider maximum 4 zile

Apa de orez este de fapt apa în care se fierbe orezul, eliberându-şi astfel nutrienţii săi. Metoda de preparare este absolut simplă. Pur şi simplu fierbi orezul în apă, doar că pentru această procedură ai nevoie de mai multă apă decât foloseşti în mod normal astfel încât orezul să nu absoarbă toată apa. Strecori bine apa pentru a nu mai rămâne niciun bob de orez şi ai obţinut apa de orez.

Poţi consuma aceasta apă de orez intern, bând-o călduţă, sau îţi poţi spăla părul şi fata cu ea când s-a răcit. Licoarea poate fi păstrată şi în frigider, dar nu pentru mai mult de 4 zile.

Pentru îngrijirea tenului, apa de orez este miraculoasă, având efect ușor astreingent. Orezul conține un complex de vitamina B care are în compoziție inositol, lucru care contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui. Astfel se reduc porii dilatați și conferă luminozitate pielii.

De asemenea, apa de orez are proprietăți hidratante, este bogată în antioxidanți și ameliorează petele cauzate de procesul de îmbătrânire.

Păr mai bogat și mai frumos

Deoarece părul deteriorat este lipsit de substanţe importante pentru sănătatea lui,proteinele din orez se regăsesc în produsele destinate părului uscat şi fără strălucire. Practic,orezul ajută părul să-şi refacă rezervele de substanţe nutritive. Dublează sau chiar triplează ingredientele folosite pentru apa de orez,în funcţie de cât de lungă e podoaba capilară,şi spală părul zilnic cu soluţia obţinută. După nici o săptămână de tratament, vei avea un păr mai bogat şi mai frumos.

Tratează arsurile solare cu apă de orez

După ce ai stat prea mult la soare, apa de orez îți poate veni în ajutor, întrucât ajută la refacerea foarte rapidă a pielii.

Arsurile solare pot fi tratate cu apă de orez în același mod ca și în utilizarea sa în uz cosmetic. Ca pielea să se recupereze rapid, aplică dischete demachiante din bumbac în apă de orez rece. O temperatură mai joasă a apei de orez ajută la calmarea pielii după expunerea prea prelungită la soare și/sau fără protecția potrivită.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite