Alege vasele din oţel sau teflon, nu din aluminiu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Găsim în comerţ o varietate de oale şi de cuptoare, de toate mărimile şi pentru toate nevoile. Unele au design aparte, altele ocupă spaţii mici de depozitare. Pentru ce optăm şi de ce? Specialistul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi te sfătuieşte ce să alegi!

Când alegem vasele pentru gătit trebuie să ne gândim nu doar la cât de uşor sunt de manevrat în bucătărie sau cât de mult loc ocupă în dulap ori frigider. Din lipsă de timp, suntem tentaţi să optăm pentru aparatele care gătesc în timp record, fără să ţinem cont că, de exemplu, cuptoarele cu microunde afectează structura nutrienţilor din alimente. Specialistul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschirecomandă utilizarea în bucătărie a dispozitivelor pentru fierbere în vapori de apă, a oalelor sub presiune şi gătitul la wok (o tigaie specială pentru preparat legumele în stil chinezesc).

Prepară alimentele la abur

Una dintre cele mai sănătoase modalităţi de a găti mâncarea este folosind aparatele de fierbere pe vapori de apă. În comerţ se găsesc diverse dispozitive care sunt formate din mai multe vase suprapuse, perforate, aşezate pe un vas în care se pune apa. Dacă nu ai un astfel de aparat, nu-i nicio problemă. Te poţi folosi cu succes de o sită, un vas şi un capac, cu condiţia ca toate să se potrivească la mărime. Capacul este bine să fie mai curbat, pentru ca picăturile de apă să nu cadă direct pe alimente. Poţi fierbe la aburi: cereale, leguminoase, carne. Legumele şi carnea preparate într-un astfel de vas îşi păstrează nutrienţii în stare activă.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri