WhatsApp: „Nu negociem cu Google”. Aplicaţia rămâne independentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
WhatsApp nu e in negocieri cu Google, spun reprezentanţii companiei
WhatsApp nu e in negocieri cu Google, spun reprezentanţii companiei

Un reprezentant WhatsApp, populara aplicaţie de mesagerie prin internet de pe telefoanele inteligente, a negat zvonurile apărute în ultimele zile cum că firma ar putea fi cumpărată de Google pentru un miliard de dolari.

Neeraj Arora, şeful pentru dezvoltare de business a aplicaţiei, a declarat pentru AllThingsDigital că firma nu are nicio discuţie momentan cu Google. El nu a vrut să comenteze mai multe, ci doar a ţinut să precizeze acest lucru.

La începul acestei săptămâni, o sursă a declarat pentru DigitalTrends că WhatsApp ar fi în discuţii cu Google, iar preţul cerut ar fi de un miliard de dolari. Interesul gigantului online ar fi fost pentru echipa tehnică de la WhatsApp, care are experienţa dezvoltării unei asemenea aplicaţii de mesagerie, care ar putea ajuta Google să realizeze Google Babel, un produs concurent, care să integreze toate metodele de mesagerie ale Google. Acest lucru se întâmplă pe fondul dezvoltării extraordinare a acestor programe, 200 de milioane de oameni utilizând WeChat, iar 100 de milioane utilizând WhatsApp. În plus, Facebook a început să promoveze agresiv programul Facebook Messenger, care va fi dezvoltat pentru a putea suporta şi convorbiri telefonice sau video.

Nu este primul gigant care ar fi interesat de WhatsApp, chiar dacă zvonurile privind o negociere nu sunt adevărate. Facebook a fost în discuţii cu cei de la WhatsApp pentru o achiziţie, dar au fost refuzaţi.

WhatsApp este o aplicaţie pentru platformele mobile care reuşeşte să se întreţină cu ajutorul unui model de abonament foarte uşor pentru utilizatori. Astfel, în afara de iOS, abonamentul pe un an este gratuit, iar apoi se plăteşte un dolar. Pe iOS abonamentul se plăteşte din start, odată cu descărcarea aplicaţiei.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Puteţi citi mai multe ştiri despre Google accesând link-urile de mai jos. 

Ce câştigă (şi ce pierde) Google de pe urma Facebook Home

Confidenţialitatea, călcâiul lui Ahile de la Google: gigantul online riscă amendă în Uniunea Europeană

VIDEO 50 de minute cu Google Glass

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite