Drama frumoasei tinere cu un picior de 45 de kilograme care a devenit fotomodel. „Mă simțeam hidoasă”

0
Publicat:

Şi-a petrecut întreaga copilărie evitând oglinzile, din cauza unei boli rare de care suferă. Are un chip angelic şi un trup zvelt, însă unul dintre picioarele sale este umflat şi cântăreşte nu mai puţin de 45 de kilograme. În prezent, tânăra de 25 de ani, a reuşit să îşi depăşească cel mai mare complex şi să devină fotomodel.

Tânăra fotomodel suferă de limfedem FOTO Instagram
Tânăra fotomodel suferă de limfedem FOTO Instagram

A fost îngrozită să îşi arate piciorul în public

Mahogany Geter are, în prezent 25 de ani, locuieşte Tennessee şi este fotomodel. Ca adult, ea a reuşit să se accepte şi să se iubească exact aşa cum este. Nu se sfieşte niciun moment să îşi arate în public piciorul cu probleme, la şedinţe foto ori pe reţelele de socializare, unde a devenit virală. Nu a fost însă mereu aşa. În copilărie, boala de care suferă îi devenise şi cel mai mare complex.

Nu doar că îi era ruşine să iasă pe stradă, ci chiar să îşi privească propria reflexie în oglindă.

Mă simțeam hidoasă, ca o ciudăţenie a naturii, a declarat Mahogany într-un interviu pentru TODAY.com.

Ani de zile, a purtat doar pantaloni și fuste lungi şi spune că era de-a dreptul îngrozită să-și arate piciorul gol în public. Viaţa ei s-a schimbat în anul 2017, când a fost abordată de un fotograf profesionist care dorea să o ajute să-și construiască un portofoliu de modeling. Pe moment nu a putut înţelege motivul.

Îmi amintesc că m-am gândit: De ce ar vrea cineva să-mi facă poze?”, povesteşte tânăra.

Ulterior, Mahogany a devenit din ce în mai încrezătoare. A început să-și caute de muncă pe la diverse agenţii de modelling și să posteze fotografii cu ea însăși pe rețelele de socializare, cu scopul de pentru a crește gradul de conștientizare despre ceea ce înseamnă limfedemul. Ea spune că există multe concepții greșite despre această afecțiune cronică.

Mahogany Geter nu se sfieşte să pozeze în lenjerie intimă FOTO Instagram
Mahogany Geter nu se sfieşte să pozeze în lenjerie intimă FOTO Instagram

Ce este limfedemul, afecţiunea de care suferă

Limfedemul, numit şi edem limfatic, este o afecţiune cauzată de acumularea de lichid limfatic în țesuturile corpului. Apare în general la nivelul brațelor sau picioarelor, dar poate afecta și peretele toracic, abdomenul, gâtul și organele genitale.

Mahogany Geter s-a născut cu limfedem la piciorul stâng. Suferă de o formă gravă, astfel că membrul său a ajunsă să cântărească 45 de kilograme, în ciuda faptului că tânăra nu este deloc o persoană supraponderală.

„Oamenii cred că doar cei supraponderali au limfedem, dar limfedemul nu alege un tip de corp. Mi s-a mai spus că diavolul mi-a dat această boală.”, îşi aminteşte ea.

Specialiştii spun că limfedemul nu este vindecabil, dar poate fi gestionat cu terapie decongestivă completă. Aceasta include o varietate de tehnici, inclusiv compresie și drenaj limfatic manual, un tip de masaj blând care mișcă lichidul limfatic în direcția corectă.

Mahogany Geter visează ca, într-o bună zi să facă o ședință foto cu supermodelul Winnie Harlow, care suferă de vitiligo, o boală autoimună care provoacă pierderea culorii pielii în pete. Tânăra din Tennessee speră ca astfel, să redefinească standardele frumuseţii în faţa întregii lumi.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite