Dezvăluiri: Ultimele zile ale Reginei Elisabeta a II-a. Patru membri ai familiei regale nu au mai prins-o în viață, Charles i-a fost alături în ultimele momente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lucrarea intitulată "Endgame", apărută în Marea Britanie noaptea trecută, biograful regal Omid Scobie detaliază ultimele zile ale Reginei Elisabeta a II-a la Balmoral, unde și-a petrecut vara, așa cum făcea în fiecare an.

Regina a decedat pe 8 septembrie 2022 la Balmoral
Regina a decedat pe 8 septembrie 2022 la Balmoral FOTO Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Conform descrierii lui Scobie, pe 8 septembrie 2022, ziua în care Regina a decedat, cei doi copii ai săi, Charles și Anne, i-au fost alături în ultimele clipe, în timp ce Prințul Andrew, Prințul Edward, Ducesa Sophie și Prințul William au ajuns în Scoția în aceeași zi, puțin înainte de ora 16:00, însă nu au putut decât să aibă câte un moment privat cu fosta suverană, după ce aceasta a decedat.

Autorul detaliază, potrivit Daily Mail, cum ultima vară a Reginei la Balmoral a fost în mare parte liniștită; dar, în ciuda sănătății precare, a rămas dedicată datoriei sale - în special când a fost vorba de supravegherea schimbării premierului britanic, cu două zile înainte de a muri.

Scobie scrie că, în ciuda încurajărilor mai multor consilieri de la palat ca monarhul să-l lase pe Prințul Charles (care se afla la mai puțin de 16 kilometri distanță) să accepte demisia oficială a lui Boris Johnson și să participe la instalarea noului premier Liz Truss, Regina a insistat să-și îndeplinească această datorie importantă, spunând consilierilor: „Este treaba mea”.

Scobie scrie că, în privat, monarhul suferea o „durere copleșitoare”, dar a insistat ca în public să-și îndeplinească datoria regală.

El a citat persoane apropiate palatului Buckingham care au spus că ultima vară a Reginei la Balmoral a fost plină de „plimbări, picnicuri și grătare”, iar monarhul s-a bucurat de soare în mare parte din timp.

Cu toate acestea, în ciuda unui ritm de viață mult mai lent datorită sănătății sale, regina s-a asigurat că portofoliul ei roșu plin de documente guvernamentale a fost actualizat în fiecare zi și și-a îndeplinit datoria cât mai bine posibil.

Scobie: Două persoane din familia regală au făcut remarci rasiste cu privire la Prințul Archie

În aceeași carte, autorul regal susține că au fost doi membri ai familiei regale care au făcut comentarii despre culoarea pielii Prințului Archie când Meghan era încă însărcinată. El scrie că scrisorile schimbate între Regele Charles al III-lea și Ducesa de Sussex dezvăluie numele celor două persoane care ar fi făcut comentariile.

Autorul a spus că nu poate dezvălui identitățile celor două persoane de teama represaliilor legale în Marea Britanie. Însă a spus că au fost schimbate scrisori între Charles și Meghan, în urma acuzației din interviul cu Oprah Winfrey din martie 2021.

Într-un interviu pentru Good Morning America, Scobie a fost întrebat dacă știe cine a făcut comentariile despre culoarea pielii lui Archie.

El a spus: „Știu cine a făcut comentariile despre culoarea pielii lui Archie. Numele au fost menționate în scrisorile dintre Meghan și Charles care au fost schimbate ceva timp după interviul cu Oprah. Știm din surse că Charles a fost oripilat de cum se simțea Meghan.

Afirmațiile lui Scobie amenință să reaprindă problemele legate de „rasismul regal” care au apărut după interviul lui Harry și Meghan.

Prințul William a dat publicității povești private despre fratele său

Cartea face o serie de afirmații despre membrii familiei regale și asupra viitorul monarhiei britanice în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut.

Scobie face de asemenea afirmații despre Prințul William care a dat publicității povești despre Harry.

Cei doi prinți, la cuțite duoă dezvăluirile făcute de William
Cei doi prinți, la cuțite duoă dezvăluirile făcute de William FOTO Getty

El a împărtășește informații private despre fratele său care au ajuns pe prima pagină a unui ziar nu mult mai târziu. Acestea sunt lucruri care au cauzat daune ireparabile în relațiile dintre ei”, afirmă în premieră autorul.

De asemenea, spune el, Harry este dispus să pună capăt rupturii cu William, a încercat să ia legătura cu fratele său, iar relațiile cu tatăl său Charles „s-ar putea îmbunătăți”.

Există o linie de comunicare deschisă și constantă între cei doi, unde pot vorbi unul cu celălalt. Unde Harry, aș spune, înțelege clar că tatăl său probabil nu este cea mai emoțională sau deschisă persoană”, afirmă autorul regal.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite