Destinații tentante de Ziua Îndrăgostiților: la munte, la mare sau în stațiuni balneare FOTO

0
Publicat:

În „Luna Iubirii”, hotelierii se întrec în oferte și promit experiențe de neuitat, la mare, la munte, ori în stațiuni balneare. Au pregătit pachete turistice pentru toate buzunarele, gusturile și pretențiile, în hoteluri de lux, din gheață, în glampinguri ori căsuțe ca-n povești, construite în pământ sau în copaci.

Luna Iubirii în stațiunile din România Colaj
Luna Iubirii în stațiunile din România Colaj

Se apropie Ziua Îndrăgostiților - Valentine´s Day (14 februarie) și Dragobete (24 februarie) - iar pachetele turistice par de nerefuzat pentru cei care au ales să nu plece din țară și să-și celebreze iubirea în România.

„Adevărul” vă prezintă câteva destinații, într-unele dintre cele mai ofertante zone: litoral, Valea Prahovei, Transfăgărășan, Vidraru, Valea Oltului, Valea Lotrului și Oltenia de sub Munte.

De la cine romantice, la aranjamente în cameră cu surprize delicioase, de la acces la spa cu masaje exotice și alte terapii corporale, la piscine cu apă termală, ciubăr, saună umedă sau uscată, ori jacuzzi, de la plimbări cu barca pe Dunăre, Olt sau mare, la schi și săniuș. Ofertele, atât cele din timpul săptămânii, cât și cele din weekend, promit să fie pline de magie și culoare în luna care celebrează iubirea, bucuria și romantismul, cu prețuri care pornesc de la 100 de lei/noapte și pot ajunge și la 1000 de euro/sejur.

Romantism pe litoral, la Mamaia

Hotelierii de pe litoralul românesc s-au pregătit de sărbătoarea iubirii cu oferte răsfățate, ca să îi primească cum se cuvine pe îndrăgostiți, într-un peisaj romantic. Cele mai multe oferte se găsesc în stațiunea Mamaia.

Prețurile pornesc de la 590 de lei/sejur și ajung la 1.950 de lei la hotelurile de patru stele sau 1.850 la altul de cinci stele. Pachetele cuprind mic dejun, discount-uri la restaurante, aranjamente romantice în cameră, cu bomboane și vin, cină specială cu muzică live și premii, dar și acces la spa.

Cu barca pe valurile iubirii

În Delta Dunării, un luxos complex de cinci stele oferă pachete de Dragobete cu prețuri începând de la 1.100 de lei/noapte, cu mic dejun și cină romantică, iar pachetul de 2.800 de lei/sejur include și masaje de relaxare, cadouri de bun venit și reduceri la excursiile în Deltă.

Aveți posibilitatea să vă personalizați singuri escapadă romantică în Delta Dunării. Tarifele la pensiuni pleacă de la 220 de lei/cameră, la care se poate adăuga masa în regim demi-pensiune, pentru 110 lei. Iar excursiile în Deltă costă între 80 și 100 de lei. Pentru o pensiune întreagă, prețurile pornesc de la 800 de lei/noapte/10 persoane.

Surprize pe Valea Prahovei

Pentru o escapadă romantică la munte, un sejur la un hotel de patru stele din Sinaia pleacă de la 1.650 de lei/două persoane, pentru 9-11 februarie sau 16-18 februarie și scade la 1.300 de lei, în weekend-ul 23-25 februarie. Oaspeții sunt întâmpinați cu petale de trandafir și bomboane în cameră și pe lângă mic dejun în stil bufet suedez, beneficiază și de cină romantică, masaje de relaxare (30 minute), faciale (15 minute), acces la piscină, saună și salină.

Luna Iubirii Foto Frommers DMS
Luna Iubirii Foto Frommers DMS

La un hotel similar din Bușteni oferta în weekend pleacă de la 1.290 de lei/două nopți/două persoane, cu o sticlă de spumant în cameră cadou și o cină romantică sau o vizită la Castelul Cantacuzino, la Azuga cazarea pe noapte costă 990 de lei, iar la Predeal, camera cu jacuzzi și restul aranjamentului costă 780 lei/noapte în perioada 13 februarie – 10 martie, la care se adaugă cina romantică - 400 lei/două persoane.

Hotelurile de trei stele au oferte în weekend care pornesc de la 540 de lei, iar pentru cei fără pretenții, tarifele pleacă de 200 de lei/două persoane/noapte.

Iubirea - sărbătorită și pe Transfăgărășan, la Hotelul de Gheață

Pe Transfăgărășan, în Argeș, un sejur la un hotel de patru stele costă 1.390 de lei, cu mic dejun, acces spa și cină romantică, pentru 9-11 februarie și pentru 23-25 februarie. Îndrăgostiții vor avea parte și de petrecere cu muzică și dans, plus o sticlă de vin și bomboane în cameră. În zona Vidraru, prețul de cazare pleacă de la 150 de lei/două persoane/noapte.

La celebrul „Hotel de Gheață” de la Bâlea Lac, din Sibiu, nu mai există nici o disponibilitate pentru perioada 13 – 15 februarie, în schimb mai aveți o șansă pentru perioada 16 – 18 februarie, când un sejur costă 400 de euro/două persoane, iar de Dragobete, 23 – 25 februarie, tariful scade la 350 de euro. Aici s-a anunțat recent cel mai mare strat de zăpadă din Munții Făgăraș.

Luna Iubirii în hotelurile din România Foto Anadi Hotel Boutique DMS
Luna Iubirii în hotelurile din România Foto Anadi Hotel Boutique DMS

Răsfăț la băi, la spa, ori schi

Pentru zona montană ori balneară, din Vâlcea, cele mai multe disponibilități le-am regăsit în stațiunea Călimănești - Căciulata, unde mare parte dintre unitățile de cazare sunt dotate cu piscine cu apă termală. Prețurile variază între 260 de lei și 3.000 de lei/sejur. În funcție de pachet, și aici turiștii se pot bucura de cine festive, plimbări cu barca pe Olt, acces la spa, piscine, parc acvatic.

Cel mai scump pachet turistic de Valentine´s Day într-o stațiune balneară este la Olănești – 5.022 de lei/două nopți pentru o cabană cu șase camere. La Băile Govora, ofertele pornesc de la 350 de lei, iar cel mai scump pachet își dublează tariful la final de săptămână. Cea mai mare cerere a fost pentru hotelurile de lux (837 lei - 1.167 lei/sejur/două persoane) din Călimănești sau Govora (1.960 de lei în weekend). La alte unități de cazare extrem de apreciate prețurile variază între 470 și 960 lei.

Oltenia de Sub Munte, pe Valea Oltului sau Lotrului

Pe Valea Lotrului, turiștii s-au orientat spre unitățile de cazare ieșite din tipare, de tip chalet, în Ciunget (patru camere - 3.431 lei/sejur), ori vile, în Brezoi (patru camere la 3.998 lei/sejur). La Obârșia Lotrului, în apropierea pârtiilor de schi de la Transalpina, de Ziua Îndrăgostiților, am mai găsit o singură disponibilitate - 1.500 de lei/sejur/două persoane.

Pe „Tărâmul lacurilor și cascadelor”, la Malaia, prețurile pornesc de la aproximativ 100 de euro/sejur. La fel ca în Oltenia de sub Munte, în Vaideeni și Horezu.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite